2012-04-10 02:55:12
Φωτογραφία για Η φράση δημοσιογράφου που ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών στις ΗΠΑ (βίντεο)
Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε δημοσιογράφος του CNN όταν και ενώ βρισκόταν στο αέρα και διαβάζοντας τα όσα έγραφε στη σελίδα του σε site κοινωνικής προβολής ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τη μαζική δολοφονία τριών μαύρων στην Tulsa στην πολιτείας της Oklahoma είπε τη φράση «γα…νος νέγρος».

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή δύο άνδρες ένας λευκός και ένας με καταγωγή ιθαγενή Αμερικανού Cherokee φέρεται ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις μαύρους τραυματίζοντας παράλληλα δύο ακόμη. Η ρεπόρτερ του CNN Susan Candiotti διαβάζοντας τα όσα είχε γράψει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ο 19χρονος Jacob England στη σελίδα του στο facebook και αφού προειδοποίησε το κοινό ότι θα διαβάσει ακριβώς αυτά που έγραφε ο 19χρονος είπε μπροστά την έκπληκτη παρουσιάστρια της εκπομπής Fredricka Whitfield: «Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τότε που ο πατέρας μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ένα γα…νο νέγρο».

Η προειδοποίηση όμως της Candiotti φέρεται πως δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τη φράση αυτή ανάγκασε τόσο την ίδια όσο και την παρουσιάστρια της εκπομπής να ζητήσουν συγγνώμη για τη φράση αυτή «Ανέφερα κάτι που είχε πει κάποιος άλλος. Επανέλαβα όμως τις προσβλητικές και απαράδεκτες αυτές λέξεις και για αυτό εκφράζω τη λύπη μου» σημείωσε η Candiotti, το μέλλον όμως της οποίας στο CNN είναι αβέβαιο πια.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ