2013-09-25 03:02:05
Φωτογραφία για Πιέζει για την επίμαχη τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ
Το θέμα της τροπολογίας με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης των μετοχών τους σε ναυτιλιακές εταιρείες στο πόθεν έσχες τους όσοι υποχρεούνται να καταβάλουν τέτοιο, έθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κάνοντας λόγο για «φωτογραφικές ρυθμίσεις που ενισχύουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή» και δεδομένης της δήλωσης του υπουργού Υποδομών ότι δεν γνωρίζει και της παραπομπής εκ μέρους του στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η κ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον ίδιο τον κ. Αθανασίου για την χρησιμότητα μίας τέτοιας παράκαμψης της νομοθετικής διαδικασίας, αλλά και για την «ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων συμφερόντων», όπως είπε και ομάδων που δεν περιλαμβάνονται στις πληττόμενες σε αυτή τη συγκυρία.

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει αρμοδίως στη Βουλή, στο αρμόδιο τμήμα, εξηγώντας μόνο ότι η εν λόγω τροπολογία μπήκε σε άλλο νομοσχέδιο, γιατί η προθεσμία για την ψήφισή της έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, αρνούμενος να απαντήσει στις αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου, για το ποιους θέλει να ευνοήσει ως τότε.


Δεδομένου, πάντως, ότι το νομοσχέδιο στο οποίο εντάσσεται η τροπολογία μπαίνει αύριο στην Ολομέλεια και ψηφίζεται την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για την απόσυρση της τροπολογίας, προαναγγέλλοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι «από τις σημερινές υπεκφυγές του κ. Αθανασίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, φαίνεται ότι η κυβέρνηση, παρά την κατακραυγή χθες όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Εμπορίου, δεν έχει δεσμευτεί ότι θα αποσύρει την σκανδαλώδη τροπολογία, με έντονη οσμή διαπλοκής».

Σημείωσε, λοιπόν, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αύριο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ελπίζοντας ότι οι θέσεις των κομμάτων όπως εκφράστηκαν στην αρμόδια Επιτροπή, με ομόφωνο “όχι” θα παραμείνουν και θα εκφραστούν και στην ψηφοφορία», όπου κάθε κόμμα αλλά και βουλευτής μεμονωμένα θα κληθεί να υπερασπιστεί την άποψή του. «Μας προβληματίζει ότι παρά την κατακραυγή, ο αρμόδιος υπουργός κ.Αθανασίου, παρά το άδειασμα και από συναδέλφους του, δεν την έχει ήδη αποσύρει», κατέληξε ο κ.Παπαδημούλης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ηλιος λίγο πριν…σβήσει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ηλιος λίγο πριν…σβήσει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ