2013-09-25 01:56:14
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για οδηγό του Κτελ Εύβοιας
Σας παραθέτω παρακάτω τα γεγονότα που συνέβησαν σε δυο σχετικά πρόσφατα δρομολόγια του Κτελ Εύβοιας.

1. Την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου πήρα το πρωινό δρομολόγιο (6:45πμ) του Κτελ Εύβοιας (από Λιοσίων) για Ιστιαία. Ενώ ρητά καθορίζεται ότι το δρομολόγιο αναχωρεί στις 6:45πμ ο οδηγός, για δικούς του λόγους και χωρίς να ενημερώσει τους επιβάτες ή να ζητήσει συγνώμη, αναχώρησε στις 7:05πμ, ήτοι με 20 λεπτά καθυστέρηση. Στην σύντομη διαδρομή (περίπου 1:40 λεπτά) μέχρι το λιμάνι της Αρκίτσας για την μετάβαση στο πλοίο, ο οδηγός έκανε και επιπλέον στάση στην καφετέρια που βρίσκεται στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με την ονομασία: το 90 (για 15 ολόκληρα λεπτά). Το αναφερόμενο δρομολόγιο του Κτελ πρέπει να επιβιβαστεί στο πλοίο των 9:00πμ και λόγω της συνολικής καθυστέρησης των 35 λεπτών, φτάσαμε στο λιμάνι με την ψυχή στο στόμα στις 08:55, δηλαδή μας απομένανε 5 λεπτά για να τρέξουμε στο εκδοτήριο και να βγάλουμε το εισιτήριο για το πλοίο
. Ο οδηγός εκείνη την στιγμή, αντί να μας ανοίξει τις πόρτες για να προλάβουμε να βγάλουμε εισιτήριο, μας έκλεισε μέσα για να μπορέσει ο εισπράκτορας, που μόλις είχε επιβιβαστεί, να ελέγξει τα εισιτήριά μας. Αν είναι δυνατόν να έρχεται ο εισπράκτορας στο λιμάνι, 5 λεπτά πριν φύγει το πλοίο και εμείς να πρέπει να τρέξουμε να δώσουμε το εισιτήριό μας και μετά να βγάλουμε άλλο εισιτήριο για το πλοίο. Επισημαίνω πως στους επιβάτες υπήρχαν ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να περπατήσουν καλά ούτε με τις μαγκουρίτσες τους, πόσο μάλλον να καταφέρουν μέσα σε πέντε λεπτά να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα, χώρια τον συνωστισμό στο εκδοτήριο. Όπως ήταν φυσικό βέβαια και λόγω της καθυστέρησης που προκάλεσε αναίτια ο οδηγός του Κτελ, το πλοίο καθυστέρησε να φύγει μόνο και μόνο για εμάς.

2. Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ξαναπήρα το πρωινό δρομολόγιο (6:45pm) του Κτελ Εύβοιας (από Λιοσίων) για Ιστιαία. Και πάλι, ενώ η κανονική αναχώρηση είναι στις 6:45πμ, ο οδηγός μας έκανε την χάρη να εμφανισθεί για να ξεπαρκάρει το λεωφορείο του στις 6:44πμ, αφού τον έφερε ένας άλλος οδηγός Κτελ με άλλο λεωφορείο. Με το πάσο του και χωρίς καμία ένδειξη μεταμέλειας ή ντροπής για την καθυστέρηση που ο ίδιος είχε προκαλέσει για μια ακόμα φορά (ήταν ο ίδιος οδηγός με την περασμένη φορά), κατάφερε να φέρει το λεωφορείο στον διάδρομο για επιβίβαση στις 6:55πμ. Τελικά, για μια ακόμα φορά ο κόσμος έπρεπε να τρέξει να βάλει τις αποσκευές του στην αποθήκη και να κάτσει στην θέση του και φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση ξανά, ήτοι στις 7:05πμ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο οδηγός μας έλεγε κιόλας να κάνουμε γρήγορα για να προλάβουμε, σαν να φταίγαμε εμείς, την στιγμή που η καθυστέρηση ήταν δική του.

Στο ίδιο δρομολόγιο της 7ης Σεπτεμβρίου, ο παραπάνω αναφερόμενος οδηγός όπως και οι υπάλληλοι στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Λιοσίων αρνήθηκαν να μεταφέρουν ένα σκυλάκι που βρισκόταν σε ειδικό καλάθι μεταφοράς παρόλο που η ιδιοκτήτριά του και επιβάτης προσπαθούσε να τους πει ότι πρέπει να το πάρει στον χώρο των επιβατών, σύμφωνα με τον νόμο. Ο οδηγός αρνήθηκε και με επιδεικτικό τρόπο το έβαλε στις αποσκευές (ουσιαστικά πρέπει να πούμε ότι πέταξε το κουτάκι με το σκυλάκι στις αποσκευές και έκλεισε την πόρτα)! Το σκυλάκι άρχισε να κλαίει και το άκουγε όλο το λεωφορείο και τότε ζήτησα από τον οδηγό να σταματήσει αμέσως και να ανοίξει την πόρτα για να το ανεβάσουμε απάνω. Εκείνος όμως, αρνιόταν ξανά και ξανά και χρειάστηκε να αρχίσω να φωνάζω ότι θα καλέσω την αστυνομία για να λύσει την κατάσταση και να τον συλλάβει για την άρνησή του αυτή. Ο νόμος είναι ρητός και ξεκάθαρος και ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Με τα χίλια ζόρια και πολλές φωνές τελικά το σκυλάκι το ανεβάσαμε στον χώρο των επιβατών, προς απογοήτευση του οδηγού.

Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, Αθήνα - Ιστιαία, το οποίο διαρκεί γύρω στις 2 ώρες (εκτός της διαδρομής με το πλοίο) δίνουμε 30 ευρώ με επιστροφή και 16 ευρώ με απλή μετάβαση και ενώ το εισιτήριο έχει αυξηθεί από πέρυσι αν και έχουμε καιρό κρίσης και τα δρομολόγια έχουν μειωθεί. Γενικότερα, η υπηρεσία που προσφέρει το εν λόγω Κτελ Εύβοιας χειροτερεύει.

Με ποιο δικαίωμα ο οδηγός δεν μπορεί να έρθει στην ώρα του αλλά καθυστερεί επανειλημμένα και μετά φωνάζει στους επιβάτες ότι δεν θα προλάβουν;

Είμαστε βλάκες εμείς που ξυπνάμε και βρισκόμαστε εγκαίρως στον χώρο και εκείνος δεν μπορεί να τηρήσει τα προαπαιτούμενα; Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού ήδη έχει έρθει καθυστερημένα γιατί κάνει στάση στο 90 και δεν προχωράει για να είναι σίγουρος ότι θα προλάβουμε;

Με ποιο δικαίωμα εν έτη 2013 και μετά από τόσους νόμους, εγκυκλίους και διευκρινίσεις ακόμα και της ίδιας της ομοσπονδίας ΠΟΑΥΣ εκείνος φέρνεται ως τσιφλικάς και πετάει τα ζωάκια στις αποσκευές, εφαρμόζοντας νόμους του μεσαίωνα; Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι εν δυνάμει δολοφόνοι ζώων κατέχουν τέτοιες θέσεις και δεν ελέγχονται, νιώθοντας προστατευμένοι από το μονοπώλιο που τους έχει δοθεί και καταπατούν τους νόμους που έχει θεσπίσει το Δημόσιο από το οποίο έχουν πάρει την άδεια να λειτουργούν; Αν οι οδηγοί δεν θέλουν να μεταφέρουν ζωάκια συντροφιάς, τότε να φύγουν απο τα Κτελ και να γίνουν ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία για να διαλέγουν όποιους πελάτες θέλουν και να κάνουν οτι θέλουν.

Παρακαλώ πολύ τους υπεύθυνους αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών να σταματήσει τις συμπεριφορές αυτές μια και καλή και να προστατεύσει τους επιβάτες από αυτές τις καταστάσεις ασυδοσίας. Αν δεν μπορέσετε να επιλύσετε αυτά τα θέματα άμεσα τότε και εμείς θα απαιτήσουμε με κάθε νόμιμο και νομικό μέσο την δημιουγία εναλλακτικών εταιρειών και προτάσεων που θα σέβονται στο ακέραιο τους επιβάτες και τους νόμους μεταφοράς ζώων συντροφιάς.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ