2013-09-24 23:10:08
Φωτογραφία για Προσωρινή διαταραχή στη σκέψη προκαλεί η κλιμακτήριος
Τελικά, έχουν δίκιο οι γυναίκες που μπαίνουν στην κλιμακτήριο και παραπονούνται ότι ο εγκέφαλός τους μοιάζει να μη λειτουργεί τόσο καλά όσο παλαιότερα. Νέα μελέτη δείχνει πως το μυαλό τους... αργεί να «πάρει μπρος» - ευτυχώς όμως η διαταραχή αυτή είναι προσωρινή.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, με επικεφαλής τη δρα Γκέιλ Γκρίντεϊλ, παρακολούθησαν επί τέσσερα χρόνια περισσότερες από 2.300 γυναίκες ηλικίας 42 έως 52 ετών.

Όπως έγραψαν στην επιθεώρηση «Νeurology», άλλες από τις γυναίκες είχαν ακόμη κανονική έμμηνο ρύση, άλλες είχαν πλήρη εμμηνόπαυση, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονταν στην επονομαζόμενη περιεμμηνόπαυσηδηλαδή είχαν ακόμα έμμηνο ρύση, αλλά ο οργανισμός τους είχε αρχίσει να παρουσιάζει τις χαρακτηριστικές αλλαγές της κλιμακτηρίου.

Οι ερευνητές υπέβαλαν τις γυναίκες σε μια σειρά τεστ για να αξιολογήσουν τη μνήμη και την ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών και διαπίστωσαν πως στα πρώτα στάδια της μελέτης και τα δύο ήταν πιο αργά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου βελτιώνονταν.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελούσαν οι γυναίκες που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της περιεμμηνόπαυσης ή στην πλήρη εμμηνόπαυση.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει πως η έναρξη της κλιμακτηρίου επιβραδύνει προσωρινά την εγκεφαλική λειτουργία της γυναίκας, αλλά καθώς πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, η νοητική της κατάσταση επανέρχεται στο φυσιολογικό.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ