2013-09-24 15:16:36
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση δεν θα αλλάξει πολιτική στην Ευρωζώνη
Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως το «καλό παράδειγμα» που, όπως είπε, βρίσκεται «σε καλό δρόμο»

Η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική στην Ευρωζώνη, ανεξαρτήτως κυβερνητικού εταίρου.

Τα παραπάνω διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, κατά την οποία, ωστόσο, αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως το «καλό παράδειγμα» στην πολιτική λιτότητας που, όπως είπε, βρίσκεται «σε καλό δρόμο».

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά στη πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα δοθούν περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και απασχόληση, όπως ζητούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

«Κρατήσαμε σταθερή πορεία στην ευρωπαϊκή πολιτική, κι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί προς το συμφέρον της Γερμανίας και του μέλλοντός μας», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.


Όπως είπε, είναι υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά τόνισε ότι η λογική δημοσιονομική πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις «είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εκεί».

«Δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτελούν λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και σημείωσε πως ότι χώρες με σταθερές δημοσιονομικές επιδόσεις διαθέτουν την καλύτερη και ποo βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη αναφέροντας σε αυτό το σημείο της συνέντευξης το «καλό παράδειγμα» της Ισπανίας και της Ελλάδας, που βρίσκεται «σε καλό δρόμο».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ