2013-09-24 13:40:05
Φωτογραφία για Επιχείρηση - σκούπα στην ΕΛΑΣ
Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ σήμανε η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για διενέργεια έρευνας ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί θυλάκων... της Χρυσής Αυγής εντός του Σώματος.

Ήδη χθες ανακοινώθηκαν αντικαταστάσεις επτά αξιωματικών, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας και ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ στο Κερατσίνι, καθώς μέλη της φέρονται να πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 18 Σεπτεμβρίου, χωρίς να παρεμποδιστούν ούτε να συλληφθούν.

«Ξηλώθηκαν» επίσης η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ δύο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ύστερα από την αδράνεια που καταλογίζεται στις αστυνομικές αρχές της Χαλκίδας για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα, που εμπίπτουν στην κατηγορία των όπλων.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, βούληση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Η έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων ανατέθηκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η κινητοποίηση για την πάταξη κάθε φαινομένου αδράνειας και ανοχής αστυνομικών απέναντι στη Χρυσή Αυγή ήλθε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ