2012-04-10 00:11:10
Φωτογραφία για Πυρά Βενιζέλου κατά Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου
Πυρά από όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στην «γραμματεία» της εκλογικής επιτροπής, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα δέχτηκε ο κ. Ι. Ραγκούσης. Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, στάση και συμπεριφορά από όλα τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα κατονόμασε προσωπικά τον κ. Ραγκούση τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική ανηθικότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι παρέλαβε ένα κομματικό χάος και τεράστια χρέη και ότι ο κ. Ραγκούσης ήταν γραμματέας του ΠαΣοΚ και συντονιστής της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να υποννοεί ότι εμείς είμαστε φαύλοι και ότι εκείνος έχει άλλο ήθος. Είναι πολιτική ανηθικότητα να διαφωνείς για θέματα για τα οποία έχεις πολιτική ευθύνη. Υπερβαίνει τα όρια της αξιοπρέπειας του χώρου», φέρεται να είπε.

Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κανείς δεν υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας. Αντιθέτως εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τη στάση του. Κανένας όμως δεν έθεσε θέμα λήψης πειθαρχικών μέτρων όπως π.χ διαγραφή από το ΠαΣοΚ ή μη ένταξη στα ψηφοδέλτια.


Ωστόσο, αρκετοί διερωτήθηκαν γιατί οι κ.κ. Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αυτοπροσδιορίζουν τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες επιθυμούν να κατέλθουν, και δεν θέτουν υποψηφιότητα στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στις Κυκλάδες και στην Κοζάνη. Το κλίμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πιο ήπιο, καθώς παρά τα ολισθήματα στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν ούτε σε αυτή τη σύσκεψη, αλλά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισήμανε ότι κάλεσε τους δύο υπουργούς σε κοινή σύσκεψη το μεσημέρι προκειμένου να τους ρωτήσει τι λένε για την περίοδο που ήταν υπερυπουργοί και αν θα προχωρήσουν σε αυτοκριτική.

Πέραν αυτών, στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός για το προσεχές διάστημα. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εντός των επόμενων δύο ημερών τις προστάσεις των στελεχών για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα ζήτησε πρόσωπα νέα, δημιουργικά, με αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Συζήτηση έγινε για το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Βενιζέλου και συμφωνήθηκε να πάει σε όσο περισσότερες περιοχές μπορεί μέσα στις 27 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Για την καμπάνια, τα σποτ και το πρόγραμμα. Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι να δοθούν με ειλικρίνεια απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα των πολιτών και να αναδειχτεί το ερώτημα «ποια Ελλάδα θέλουμε». Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση με τη ΝΔ, στο ΠαΣοΚ αποφάσισαν ότι θα απαντούν μόνο όταν προκαλούνται και ότι θα επιμείνουν σε μια εθνική καμπάνια και όχι στην παραδοσιακή κομματική διαπάλη.
vima TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καστοριά : Αυτοκτονία 43χρονου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καστοριά : Αυτοκτονία 43χρονου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ