2013-09-24 00:17:09
Φωτογραφία για Σε απεργιακό κλοιό και αυτή την εβδομάδα η χώρα - Ενδεχόμενη γενική απεργία την Τρίτη
Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα η χώρα, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας. Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι θα συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ για σήμερα, Δευτέρα, το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι που θέλουν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, κλειστά είναι και τα πανεπιστήμια, καθώς οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πραγματοποιούν νέα πενθήμερη απεργία.

Αύριο διοργανώνονται και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (για την Αττική 7.00 π.μ. στην Περ/κή Δ/νση Αττικής, Τσόχα 15-17, Αθήνα). Παρόμοιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.


Επίσης την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί και πανελλήνιο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στις 13:00 στα Προπύλαια. Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν και στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Πανελλαδική 48ωρη απεργία πραγματοποιούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας (από τις 11.00 το πρωί) στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για την Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Μάλιστα, βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για τη μετατροπή της κινητοποίησης της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί. Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ