2013-09-23 15:30:11
Φωτογραφία για Ρ. Κουαρταρόνε«Αμετάβλητη η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη»
«Αμετάβλητη θα παραμείνει η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη» αναφέρει ο Ρόμπερτ Κουαρταρόνε, συντάκτης της οικονομικής εφημερίδας Quotidiano di Sicilia στο naftemporiki.gr .

Τα αποτελέσματα των exit polls αποδεικνύουν πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ως προς τον τελικό νικητή των φετινών γερμανικών εκλογών τονίζει ο Κουαρταρόνε. «Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Μέρκελ θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Για τις χώρες του Νότου η κατάσταση θα παραμείνει ίδια» αναφέρει ο Κουαρταρόνε.

Ο ιταλός δημοσιογράφος υποστηρίζει πως θα πρέπει  η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει έναν τρόπο να περιορίσει την επιρροή της Γερμανίας στις αποφάσεις για το μέλλον των χωρών της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά ώστε να οικοδομήσουν την αξιοπιστία που επιζητεί η Μέρκελ. Η ιταλική κυβέρνηση αυτή την στιγμή φαίνεται να μην κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Χρειάζεται μεγαλύτερη δουλειά στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς χωρίς να περιμένουμε την οικονομική βοήθεια της Μέρκελ. Η Ελλάδα δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα και βγαίνει από τον δύσκολο δρόμο της ύφεσης» προσθέτει ο Κουαρταρόνε. logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ