2013-09-23 05:28:03
Φωτογραφία για Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία...
Από το Γραφείο Τύπου

Φίλες και φίλοι,

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε... αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς είναι η μεγενθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη κι αντι-ανθρώπινη παρουσία του.

Δεν προέρχεται από ιδεολογία .Δεν περιέχει ιδεολογία. Δεν συνθέτει ιδεολογία.

Κι η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση αυτού του κτήνους είναι η Παιδεία!

Η αληθινή Παιδεία. Κι όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση. Η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία.

Αυτή η Παιδεία που δεν εφησυχάζει, ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα.

΄Όμως, τέτοια ΠΑΙΔΕΊΑ δεν νοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, γιατί κατασκευάζει ελεύθερους κι ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους πολίτες για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής……».


Τα προαναφερθέντα, μεταξύ άλλων σημαντικών, περιέχονται σ΄ ένα εμπνευσμένο κείμενο του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό.

Το έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του και είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον.

Είναι τόσο πολύ προφητικό ως προς το περιεχόμενό του και παρότι διατυπώθηκε προ εικοσαετίας περίπου οι αλήθειες αυτές ισχύουν μεγαλοπρεπώς.

«Ο νεοναζισμός, τόνιζε, είμαστε εσείς κι εμείς.

΄Οπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο.

Δεχόμαστε να είμαστε απάνθρωποι μπρος τους φορείς τουAIDS, από άγνοια. Αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού. Πάλι από άγνοια.

Αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη. Χωρίς ντροπή.

Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία.

Είναι μια παράσταση! Εσείς κι εμείς

Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος».

Ένωση Γυναικών Ελλάδος Αχαρνών Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ