2013-09-23 03:18:06
Φωτογραφία για Από την Γαλλία, στο Κιργιστάν και στην Κρήτη με ένα τρίτροχο ποδήλατο… όλο πατέντες!
Ένας σύγχρονος «Οδυσσέας» επισκέπτεται το διάστημα αυτό την Κρήτη προερχόμενος από το … Κιργιστάν.

Πρόκειται για τον 34χρονο Silver από την νότια Γαλλία, ο οποίος ταξιδεύει με ένα τρίτροχο… ποδήλατο γλιτώνοντας, όπως λέει, πολλά χρήματα για τις διακοπές που κάνει. Τον συναντήσαμε στην εθνική οδό Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι, και με πολλή ευγένεια μας επέτρεψε να τον φωτογραφίσουμε και να μας πει μερικά πράγματα για τον εαυτό του, επί τόπου!

Έχει γυρίσει τα τελευταία χρόνια, μας λέει, ολόκληρη την Ευρώπη, κάνοντας φθηνές διακοπές μετακινούμενος πάντα με ποδήλατο, η χρήση του οποίου προσφέρει… χίλια δυο καλά στον άνθρωπο.

Φοβήθηκα και έφυγα Το φετινό Καλοκαίρι μάλιστα επιχείρησε να αλλάξει ήπειρο, ξεκινώντας το μακρινό του ταξίδι από το Κιργιστάν, πάντα με ένα ποδήλατο… Ωστόσο εκεί τα βρήκε σκούρα, αφού όπως λέει, δεν είναι και πολύ φιλόξενη χώρα, και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μετά από 2-3 ημέρες παραμονής πηγαίνοντας στην Τουρκία, και από κει πάντα με σύντροφο το… πατενταρισμένο ποδήλατο του να καταλήξει στην Ελλάδα και την Κρήτη, με την οποία δηλώνει ενθουσιασμένος.


Η καλύτερη πατέντα που έχει κάνει στο ποδήλατο του όπως παρατηρείται εύκολα, είναι η εγκατάσταση ενός μικρού ηλιακού πάνελ (συλλέκτη) που του δίνει την νύχτα ισχυρό φωτισμό, και ασφάλεια από τα διερχόμενα οχήματα.

Στο νησί μένει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, και θα επιχειρήσει να διασχίσει όλη την νότια Κρήτη με το ποδήλατο.

Επόμενος σταθμός του είναι η κεντρική Ιταλία, για να καταλήξει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ένα χωριουδάκι της νότιας Γαλλίας.
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ