2013-09-23 00:41:05
Φωτογραφία για Μάξιμος Σενετάκης: Πρόταση για διεξαγωγή ειρηνικής πορείας
Από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή την αποτρόπαια, ηθικά, πολιτικά, και νομικά καταδικαστέα δολοφονία του... Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση με την οποία προτείνει τη διεξαγωγή ειρηνικής πορείας-φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νέο με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών πολιτών και δυνάμεων του τόπου:

“Ο Παύλος Φύσσας ήταν η πρώτη, ευχόμαστε και η τελευταία, “παράπλευρη απώλεια” μιας ρητορικής που καλλιεργεί τη βία, τη μισαλλοδοξία και την ανομία. Απ’ όπου κι αν προέρχεται ή εκπορεύεται η συγκεκριμένη ρητορική, όποια κι αν είναι τα κίνητρα και οι επιδιώξεις όσων την καλλιεργούν ή/και την υποθάλπουν, είναι η ώρα των υγιών πολιτικών δυνάμεων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, περιφρουρώντας το αγαθό της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Στη Δημοκρατία η ρητορική των ακραίων αντικρούεται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι μια αντιπαράθεση αξιακή, ιδεολογική, πολιτισμική. Για τις δε έκνομες και αξιόποινες πράξεις των ακραίων, υπάρχει η Δικαιοσύνη και είναι η ώρα για την πιστή και αυστηρή εφαρμογή του νόμου.


Οποιαδήποτε άλλη στάση συντηρεί και οξύνει επικίνδυνα το πρόβλημα!

Οι Κρητικοί ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές. Αντιθέτως, είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο η κρητική φιλοξενία και η μακρόχρονη, πλην όμως καθ’ όλα αρμονική, ώσμωση των Κρητικών, με αλλογενείς πληθυσμούς, διαφορετικού πολιτιστικού προσδιορισμού – κάτι που εντέλει συνέβαλε στη διαμόρφωση του σύγχρονου κρητικού πολιτισμού...

Οι πολίτες του Ηράκλειου έχουν αποδείξει ιστορικά τα δημοκρατικά τους φρονήματα και ευαισθησίες. Όπως και οι πολίτες της Κρήτης έχουν αποδείξει ιστορικά πως διαθέτουν την πολιτική ωριμότητα να απομονώνουν τα “άκρα” όταν η ρητορική της πόλωσης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Είναι, άλλωστε, αυτά τα χαρακτηριστικά του κρητικού λαού που απέτρεψαν τον εμφύλιο σπαραγμό στο νησί μας...

Γιατί, για όλους εμάς, πάνω και πέρα από τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, είναι η Κρήτη που μας ενώνει.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, που εμπνέονται από τα ιδεώδη της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της παράδοσης μας να σταθούμε ειρηνικά απέναντι σε εξωθεσμικές πρακτικές που απειλούν την ειρηνική συμβίωση και σπέρνουν τον εθνικό και κοινωνικό διχασμό.

Ως πρωτοβουλία πολιτικού συμβολισμού, προτείνω τη διεξαγωγή ειρηνικής πορείας - φόρο τιμής για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, με την ελπίδα ότι όλοι οι Δημοκράτες συμπολίτες μας και οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους, θα ανταποκριθούν. Ενωμένοι, μπορούμε να στείλουμε μήνυμα θέλησης και αποφασιστικότητας ότι υπερασπιζόμαστε το κεκτημένο της Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ξέρουμε να ξεπερνάμε τις αντιθέσεις και τις δυσκολίες μας, μέσα από διάλογο και όχι με τη βία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ