2012-04-09 22:39:06
Φωτογραφία για Θερμό επεισόδιο νωρίτερα στην Τουρκοσυριακή μεθόριο!
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί θερμό επεισόδιο που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα τουρκοσυριακά σύνορα καθώς συριακές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σε στρατόπεδο μισθοφόρων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη για να διαφύγουν στην Τουρκία, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς, ενώ ένας Τούρκος, πιθανότατα στρατιωτικός που εκπαίδευε τους μισθοφόρους, τον οποίο οι Τούρκοι τον χαρακτηρίζουν «διερμηνέα», τραυματίστηκε.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλοι 15 μισθοφόροι και αντικαθεστωτικοί, ενώ τονίζεται πως ο Τουρκικός Στρατός έβαλλε κατά την συριακών δυνάμεων για να καλύψουν την υποχώρηση των μισθοφόρων. »Ο αριθμός των τραυματιών που μας ήρθαν από τη Συρία έφθασε τους 17, ενώ δύο υπέκυψαν», δήλωσε στο Ανατολή ο διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας του Κιλίς, μιας τουρκικής πόλης κοντά στη συριακή μεθόριο.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση των αμάχων στο μεθοριακό φυλάκιο του Κιλίς-Εντσιπινάρ, αναφέρει το πρακροτείο «Ανατολή», ενώ οι Σύροι αποσύρθηκαν από την μεθόριο αφήνοντας ένα λόχο τεθωρακισμένων για να «σφραγίσουν» το πέρασμα. Συριακές απώλειες δεν αναφέρθηκαν.
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ