2013-09-22 18:04:05
Φωτογραφία για Ρώσοι αγοράζουν σπίτια στο Πήλιο
Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνουν ξένοι, εν δυνάμει αγοραστές, για την περιοχή μας, με επίκεντρο το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων Το ενδιαφέρον για την περιοχή του Πηλίου, ειδικότερα, εκδηλώνεται από την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Ρωσία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του συγκεκριμένου χώρου, οι ενδιαφερόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία βολιδοσκοπούν, αναζητούν πληροφορίες αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες ταυτόχρονα, για ακίνητα της τάξης των 500.000 ευρώ και άνω.

Πρόσφατα μάλιστα πουλήθηκαν τρία διαμερίσματα στην περιοχή του Αη Γιάννη Πηλίου σε Ρώσους, αλλά «δεν πρόκειται για οργανωμένη αγορά» αναφέρει, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βασίλης Παϊζάνος, της κτηματομεσιτικής εταιρείας «Κτίσις» και προσθέτει:

«Το ενδιαφέρον παρατηρείται από τον Ιούλιο του 2012, αλλά δεν εκφράζεται μαζικά. Οσες αγορές πραγματοποιήθηκαν, τονίζει ο ίδιος, ήταν τυχαίες». Σε γενικές γραμμές οι ξένοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα «αλλά την περιοχή μας, την κεντρική Ελλάδα, τώρα την ανακαλύπτουν και κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να τη γνωρίσουν», υπογραμμίζει ο ομιλών.


Στο μεταξύ, Ρώσος επιχειρηματίας, εικάζεται, από κύκλους της Σκιάθου, ότι έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στην πατρίδα του Παπαδιαμάντη, την οποία επισκέφτηκε με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται φήμες στο νησί περί επενδυτικού ενδιαφέροντος από επιφανή μέλη του εγχώριου και του διεθνούς τζετ σετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί σε ιδιοκτήτες πολυτελών θαλαμηγών που επισκέφτηκαν τη Σκιάθο φάκελοι με επενδυτικές προσφορές σχετικά με τα «φιλέτα» του νησιού, που προσφέρονται για αγορά, από τους έχοντες την ανάλογη οικονομική επιφάνεια.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από βαθύπλουτους επιχειρηματίες, όχι μόνο αλλοδαπούς, αλλά και από γηγενείς, θεωρείται ευοίωνο από τους καλά γνωρίζοντες τα θέματα που άπτονται των επενδύσεων.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό κτηματομεσίτης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Βόρειες Σποράδες: «υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από Άγγλους, οι οποίοι διαθέτουν επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 500.000 – 1 εκ ευρώ και επιθυμούν να αγοράσουν γη ή κάποιο ακίνητο στα νησιά. Παρατηρείται, προσθέτει ο ίδιος, ένα κύμα νέων ανθρώπων, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν γη και να οικοδομήσουν εξοχικές, κατά βάση, κατοικίες».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε κτηματομεσιτικά θέματα, είναι άξια αναφοράς η κινητικότητα που παρατηρείται στο επενδυτικό πεδίο ή τουλάχιστον το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από την πλευρά των Ελλήνων, οι οποίοι διερευνούν, ρωτούν, αναζητούν ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς, όπως εκτιμάται, το επενδυτικό ενδιαφέρον που διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα, θα μεταφραστεί μακροπρόθεσμα σε αγορές γης και ακινήτων, με δεδομένη τη μεγάλη προσφορά αλλά και ποικιλία προτάσεων και ευκαιριών που υπάρχουν.

Ρεπορτάζ της Γλυκερίας Υδραίου στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ