2013-09-21 10:17:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το πλοίο - φάντασμα Ιοnian Queen
Εξελίξεις υπάρχουν για το πλοίο- φάντασμα Ionian Queen, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες παραμένει αγκυροβολημένο στη δεξιά πλευρά του Μόλου της Αγίου Νικολάου.

Δεκαοκτώ εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 170.530 ευρώ, έχουν κινηθεί νομικά με αποτέλεσμα το πλοίο να βγαίνει σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Πατρών, ελπίζοντας ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί για την αγορά του, προκειμένου και οι ίδιοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, αντίστοιχα έχουν κινηθεί εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρείας και άλλοι εργαζόμενοι, συνεπώς δεν αποκλείεται να γίνουν διαδοχικές αναγγελίες πλειστηριασμού. Ο πρώτος πλειστηριασμός που αφορά τους 18 εργαζόμενους, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου στο Ειρηνοδικείο Πατρών με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 6 εκατ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο πώλησης του πλοίου, το οποίο έχει σημαία Κύπρου, είναι κατασκευασμένο το 2008 και νηολογήθηκε στο λιμάνι της Λευκωσίας το 2005, θα δώσει ανάσα και στην πόλη της Πάτρας, καθώς το Ionian Queen, παραμένει στη θέση του για περισσότερους από δέκα μήνες κλείνοντας ουσιαστικά τη δεξιά πλευρά του κεντρικού μόλου της Αγίου Νικολάου.


Πατρινοί και επισκέπτες που θέλουν να κάνουν ένα περίπατο σε ένα παραδοσιακό σημείο της πόλης, ενοχλούνται ιδιαίτερα από την παρουσία του.

Θυμίζουμε, ότι το πλοίο κατασχέθηκε στην Ιταλία αλλά δόθηκε άδεια στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για απόπλου και έτσι το φέρρυ επέστρεψε στην Πάτρα όπου και παραμένει επί μακρόν δεμένο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ