2012-04-09 19:51:58
Φωτογραφία για Πέρασε η ν-τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων-Ποιοι δεν την ψήφισαν!
Με 155 ψήφους υπερψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός κυβέρνησης.

Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ .. κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος ο οποίος την καταψήφισε, όπως και οι συνάδελφοί του κυρίες Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή. Από την ψηφοφορία απείχαν και οι βουλευτές της ΝΔ κκ. Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης, ενώ κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, όπως και οι βουλευτές του κόμματός του. Πάντως η τροπολογία πέρασε καθώς 155 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 56 «όχι» και 3 «παρών».

Μεταξύ των απόντων βουλευτών από τα δυο μεγάλα κόμματα ήταν:

Οι «πράσινοι» Θ. Πάγκαλος, Μ. Χρυσοχοίδης, Αν. Μακρυπίδης, Δ. Κρεμαστινός, Γ
. Ντόλιος, Έλενα Παναρίτη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Χαρά Κεφαλίδου, Αθ. Παπαδόπουλος, Ελένη Τσιαούση, Σ. Κεδίκογλου, Ηλ. Καρανίκας, Μαρία Κλαυδιανού, Εμ. Στρατάκης, Χρύσα Αράπογλου, Εύα Καϊλή, Αθ. Οικονόμου, Άντζελα Γκερέκου, Σ. Ξυνίδης, Ι. Διαμαντίδης, Β. Γιουματζίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μαρία Σκραφνάκη, Στ. Κουτμερίδης, Εμ. Όθωνας, Μ. Τζελέπης, Σούλα Μερεντίτη, Σ. Βαλυράκης, Ευτ. Δαμιανάκης κ.ά. 

Από τη ΝΔ απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Αργ. Ντινόπουλος, Έλενα Ράπτη, Μ. Παπαδόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, Όλγα Κεφαλογιάννη κ.ά. 

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του. Απόντες ήταν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ