2012-04-09 19:36:44
Φωτογραφία για «Το κύκλωμα γνώριζε πότε θα το ελέγξουμε»
Ακόμη και νοικιασμένο αεροσκάφος για να μεταβούν στη Μύκονο, επιστράτευσε κλιμάκιο Ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που εντοπίζει αυθαίρετα προκειμένου το κύκλωμα να μην τους πάρει χαμπάρι.

Αυτό αποκάλυψε η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη σε επιτροπή της Βουλής κάνοντας λόγο για ένα «θλιβερό φαινόμενο που τροφοδοτείται από παγιωμένες αρνητικές και βλαπτικές νοοτροπίες» και βασίζεται σε ένα ολόκληρο «κύκλωμα» εμπλεκομένων γύρω από την αυθαίρετη δόμηση, σε νησιά φιλέτο όπως είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος.

«Πριν ξεκινήσουν τα μέλη της Υπηρεσίας για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο, τοπικοί φορείς και Πολεοδομία ήξεραν ότι θα πηγαίναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ενοικιασμένο αεροσκάφος και όχι της γραμμής προκειμένου η επίσκεψη να κρατηθεί μυστική και να μην τους αντιληφθούν.

Η Ειδική Γραμματέας δήλωσε επίσης ότι επί συνόλου σαράντα πολυτελών αυθαίρετων κατοικιών σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να περιμένουν έως και έξι ώρες μέχρι να εμφανιστεί η Πολεοδομία του νησιού, ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτές τις 40 περιπτώσεις που αφορούν και γνωστά ονόματα, θα τις καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής.

http://briefingnews.gr/kafe/item/21134
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ