2013-09-18 06:51:05
Φωτογραφία για Το Occupy Wall Street γιορτάζει!
Το κίνημα Occupy Wall Street (Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ) επέστρεψε την Τρίτη στους δρόμους της Νέας Υόρκης, για να... γιορτάσει τη δεύτερη επέτειο από τη «γέννησή» του και να καταγγείλει ακόμη μία φορά την απληστία του κόσμου των χρηματαγορών και την πολιτική διαφθορά. Το μεσημέρι , περίπου 250 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι στην οικονομική περιοχή της Γουόλ Στρίτ, από όπου ξεκίνησε την ύπαρξη του το κίνημα πριν από δύο χρόνια , ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η μικρή πομπή ανέβηκε προς την Ουάσιγκτον Σκουέαρ, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας . Τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν για μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις να μην μπλοκάρουν τη ροή των αυτοκινήτων. Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο Μανχάταν. Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν τη δημιουργία ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με τον τίτλο « Ρομπέν των Δασών » που για τους διαδηλωτές είναι το ισοδύναμο του χρηματοοικονομικού φόρου Τόμπιν.

Το κίνημα Occupy γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου , 2011, όταν μια χούφτα νέων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι καταγγέλντας τις οικονομικές ανισότητες και έχοντας ως κεντρικό ένα σύνθημα σοκ, «Είμαστε το 99 %». Γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ , αλλά η κίνηση ατόνησε καθώς σε αυτό μέτρησε η έλλειψη ιεραρχίας και η μην θέσπιση σαφών αιτημάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ