2013-09-17 02:29:04
Φωτογραφία για Μαραζώνει στη Νότια Κορέα το εμπόριο ψαριών λόγω Φουκουσίμα
Η Ιαπωνία έχει προσπάθησε να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της είναι υπό έλεγχο μετά την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα, ωστόσο ορισμένες χώρες όπως η Νότια Κορέα έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ψαριών από την περιοχή.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ασκεί ασφυκτικές πιέσεις προσπαθώντας να ενισχύσει τους ντόπιους ψαράδες που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της σχεδόν μηδενικής ζήτησης των αλιευμάτων τους.

Ακόμα κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των κατεψυγμένων ψαριών έρχεται στη Νότια Κορέα από ρωσικά νερά, οι πωλήσεις των ψαριών έχουν βυθιστεί και δεν ανακάμπτουν ούτε με αφορμή την παραδοσιακή εβδομάδα εορταστικών διακοπών για τους νοτιοκορεάτες, τονίζει το ΑΜΠΕ.

«Οι πωλήσεις έχουν πέσει κατά 60% και όλα αποθέματα σε ψάρια έχουν μείνει αδιάθετα» είπε ο Παρκ Σουν-γιάνγκ έμπορος ψαριών. «Εμείς λέμε στους πολίτες ότι αυτά δεν είναι ψάρια από την Ιαπωνία αλλά οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν» συμπλήρωσε. Ο Κιμ Χεόν –ταέ στέλεχος της Ομοσπονδίας Υπεράκτιας Αλιείας της Νότας Κορέας, δήλωσε στο Reuters ότι το 98% των εισαγόμενων κατεψυγμένων ψαριών προέρχεται από ρωσικά ύδατα .


Ακόμα κι έτσι όμως, όπως είπε, οι πωλήσεις των κατεψυγμένων μπακαλιάρων επί παραδείγματι μειώθηκαν κατά 42,5% από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο. «Αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην τοπική αλιεία. Συμπαραστάτες στους εμπόρους και τους ψαράδες είναι οι επιστήμονες. «Τα κατεψυγμένα ψάρια προέρχονται από διαφορετικά νερά , έτσι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε γι 'αυτό», δήλωσε ο Κούνε –Σου καθηγητής πυρηνικής μηχανικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ . «Αλλά το δημόσιο αίσθημα δεν μπορείς να το ελέγξεις» συμπλήρωσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πτώση για το πετρέλαιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πτώση για το πετρέλαιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ