2013-09-16 12:12:25
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

   Οι πιο πολλοί νέοι συγγραφείς κάνουν βασικά λάθη καθαρά λόγω απειρίας  γύρω από το χώρο του βιβλίου με πιο σημαντικό την έλλειψη κατανόησης του γιατί χρειάζεται επιμέλεια πάντα ένα βιβλίο και ειδικά από φιλόλογο ακόμα και αν διαρρηγνύει  τα ιμάτιά του ότι είναι αλάνθαστο το κείμενο.

Όταν γράφει κάποιος το βιβλίο του δεν μπορεί να δει τα λάθη του, κυρίως ορθογραφικά, γιατί θεωρεί τον εαυτό του ορθογράφο ή ότι ήταν πολύ προσεχτικός κατά τη γραφή αλλά και έκανε έλεγχο σε κάθε σελίδα. Ακόμα και φιλόλογοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα δικά τους λάθη όταν γράφουν ένα κείμενο ή οτιδήποτε που περιλαμβάνει όγκο σελίδων  και αυτό γιατί το μάτι του δεν αντιλαμβάνεται το λάθος μιας και όλη η προσοχή είναι στραμμένη στο θέμα που γράφει. Όσο και να φαίνεται μη λογικό είναι 100% αληθινό και συμβαίνει σε όλους ακόμα και σε μεγάλα ονόματα του κύκλου των συγγραφέων.


Ένα δεύτερο λάθος που και αυτό οφείλεται  σε απειρία, είναι η σκέψη ότι το βιβλίο μου είναι πολύ καλό και θα πουλήσει μόνο του, αρκεί να το εκδώσω. Όλοι μας θεωρούμε ότι το μυθιστόρημά μας ή τα ποιήματά μας είναι ότι καλύτερο έχει γραφτεί. Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Αλλά η αγορά βιβλίου δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Το κλειδί είναι ένα και αυτό είναι ο ίδιος ο συγγραφέας.  Συνηθίζουμε να λέμε στους συγγραφείς μας να ταυτιστούν με το ρόλο τους αφού τον έχουν επιλέξει και να πράξουν αυτά που αρμόζουν στη σύγχρονη εποχή.

Τα βήματα είναι απλά αλλά πρέπει να ακολουθηθούν από την αρχή. Παρουσίαση του βιβλίου με το κοινό να είναι φίλοι, συγγενείς, κοινοί γνωστοί στα πρώτα βήματα. Αναγγελία παρουσίασης στο διαδίκτυο και, αν υπάρχει η δυνατότητα σε εφημερίδες.  Κατασκευή ενός blog για να υπάρχει άμεση επαφή με τους αναγνώστες. Συμμετοχή με άρθρα σε πολλά blogs για το βιβλίο όπου δεν είναι κακό να πεις ότι είσαι συγγραφέας και να συστηθείς. Να επιδιώξεις να είσαι ομιλητής σε κάποια παρουσίαση βιβλίου ενός φίλου ή κάποιου γνωστού. Και εδώ συστήνεσαι ως συγγραφέας και γνωρίζεις κόσμο που θα θέλει να σε γνωρίσει αφού άλλωστε όλοι σε μία παρουσίαση αγαπάνε το βιβλίο. Facebook, twiiter  και ότι κοινωνικής δικτύωσης μέσο υπάρχει. Ζούμε στην εποχή των υπολογιστών έτσι και αλλιώς. Κάρτες επαγγελματικές όπου αναφέρουμε το συγγραφέας ακόμα και στα email  που στέλνουμε.

Εν κατακλείδι, ο συγγραφέας πρέπει να ταυτιστεί με το ρόλο του και να πιστεύει σε αυτό που κάνει. Θέλει προσπάθεια αλλά υπάρχουν πολύ πετυχημένοι συγγραφείς ακόμα και σε παλιές εποχές χωρίς τα σημερινά μέσα προβολής  που πετύχανε αυτό πού για όλους είναι ο στόχος. Να διαβαστούν.

OWNBOOK

www.ownbook.gr

www.aftoekdoseis.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ