2013-09-16 11:02:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Oικογένεια σε κρίση, παιδιά στον ψυχίατρο
Τα 1.118 έφτασαν τα περιστατικά των παιδιών που αντιμετωπίστηκαν στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο του Καραμανδανείου, από τα τέλη Ιανουαρίου έως και τον Αύγουστο. Παράλληλα, εκατοντάδες γονείς προσέφυγαν, αναζητώντας βοήθεια κυρίως για την έλλειψη επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Από τον επόμενο μήνα, το Κέντρο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που υπάρχουν διοργανώνει σεμινάρια για γονείς, εκπαιδευτικές ομιλίες και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.

Τα περισσότερα από τα παιδιά εμφάνιζαν ψυχονευρωτικές καταστάσεις, αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, ανασφάλειες και εξαρτήσεις με πρώτη αυτή του ίντερνετ. Η ηλικία των παιδιών ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και φτάνει μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν τις ηλικίες 7-15 ετών.

«Σήμερα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη όλη η οικογένεια. Είμαστε μία κοινωνία που έχει στηριχτεί πολύ στην ύλη. Αυτή καταρρέει σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης κι όπως αποδεικνύεται δεν έχουμε στηρίγματα. Οι γονείς είναι απελπισμένοι, χάνονται στον δικό τους πανικό και αδυνατούν να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους» εξηγεί στην "Π" η διευθύντρια του Κέντρου Βιολέτα Κοντούδη - Σιγάλα.


«Τα παιδιά, ζώντας σ' ένα κλίμα αβεβαιότητας και άλλων προβλημάτων, γεμίζουν με άγχος και φοβίες. Και αυτή είναι η χειρότερη απειλή για την κοινωνία μας ακόμα και από την έλλειψη φαγητού».

Η κ. Σιγάλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη σωστών σχέσεων ανάμεσα στους εφήβους και τους γονείς καθώς διαπιστώνεται, από την αυξημένη προσέλευση των γονέων, ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Τα παιδιά ζουν μέσα από ένα δικό τους κόσμο που έχουν φτιάξει, με τη βοήθεια των γονιών τους που τα εξοπλίζουν με τα πιο σύγχρονα μέσα (κινητά, κομπιούτερ κ.ά.), με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στο σημείο το μόνο κοινό που μοιράζονται να είναι η στέγη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ