2013-09-16 08:15:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Xωρίς καθηγητές, ταξί και...ψωμί σήμερα
Με μικρότερη συμμετοχή από την επιθυμητή, λόγω της μη στήριξης της κίνησης από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, πραγματοποιείται σήμερα 24ωρη απεργία των βιοτεχνιών και των επαγγελματιών που εντάσσονται στη ΓΣΕΒΕΕ. Η πλειοψηφία των βιοτεχνιών, οι οικοδόμοι, οι οδηγοί ταξί, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Η απόφαση των καταστηματαρχών να μην συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, δυσαρέστησε τα μέλη της Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, επισκιάζει τη δυναμική των κινητοποιήσεων. Το γεγονός πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιείται απεργία σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα το μήνυμα των κινητοποιήσεων να μην είναι τόσο ηχηρό, αναφέρει στην «Π» ο κ. Σκέντζος, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει, η αποχή από τα καθήκοντά τους των οδηγών ταξί, των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), θα κάνει τη διαφορά στην εικόνα της πόλης, καθώς πρόκειται για κλάδους που βρίσκονται σε άμεση συναλλαγή με το κοινό επί καθημερινής και μαζικής βάσεως.


Μιλώντας με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας «Ο Αγιος Χριστόφορος», ο κ. Σκέντζος έκανε λόγο για προπαγάνδα εναντίον των οδηγών ταξί Πάτρας από την Αθήνα, ενώ υπογράμμισε πως η σημερινή απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την παρουσία των απαραίτητων ομάδων περιφρούρησης. Προκειμένου να καταδείξει τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, ο πρόεδρος του σωματείου, τόνισε πως το 70-80% των επαγγελματιών του κλάδου έχει οφειλές προς τα δημόσια ταμεία, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει, με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμα και με κατασχέσεις.

Αναφορικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, σημείωσε πως αναμένεται περαιτέρω εξέλιξή τους, η οποία θα αποφασιστεί ανάλογα με τη συμμετοχή και μέσα από τη διενέργεια συμβουλίων.

Κατερίνα Λαμπρακοπούλου-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ