2013-09-15 18:08:27
Φωτογραφία για Άρχισαν τα αυτοδιοικητικά «μαγειρέματα» για τους υποψήφιους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Αρχίσανε σιγά-σιγά τα «μαγειρέματα» στο χώρο της κεντρικής πολιτικής εξουσίας με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα περίπου εννιάμιση μήνες έως την Κυριακή που θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, έχουν αρχίσει να συζητούνται πολλά ονόματα, τόσο για δήμους, όσο και για περιφέρειες.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι υπόγειες διεργασίες για συμμαχίες και συνεργασίες ευρύτερες που θα παραπέμπουν, είτε στην περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είτε της δικομματικής με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά υπάρχουν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost προχωρημένες συζητήσεις για ορισμένες κρίσιμες περιοχές, αν και επίσημα χρίσματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν  θα δοθούν. 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην  Μακεδονία είμαστε κοντά σε ένα πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία, η οποία εάν τελικά προκύψει, θα ταράξει τα νερά. Από τη μια πλευρά διαφαίνεται ότι τελικά υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η έκπληξη όμως είναι στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Προ ημερών, ο Γιάννης Μπουτάρης, που έχει βρει ένα πεδίο συνεννόησης με τον  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, φέρεται να είναι αυτός που θα δώσει τη μάχη, έχοντας άτυπα τη στήριξη της ΝΔ (πρόσφατα είπε ότι θα την ήθελε) και του ΠΑΣΟΚ.

 Η στήριξη από πλευράς ΝΔ στον νυν Δήμαρχο θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερης μετακίνησης δεξιών ψηφοφόρων προς τον υποψήφιο που θα στηρίξει η Χρυσή Αυγή.

Ερωτηματικό υπάρχει για το Δήμο Αθήνας ακόμα, αν και η περίπτωση Νίκου Δένδια αρέσει και στο Μαξίμου και στην Χαρ. Τρικούπη, ενώ ένα ενδεχόμενο το οποίο ενδέχεται να έχει τύχη, είναι  και ο νυν περιφερειάρχης Αττικής,  Γιάννης Σγουρός (μέλος του ΠΑΣΟΚ) να υποστηριχθεί και από τη ΝΔ.

Στην Πελοπόννησο, υπάρχουν κύκλοι που προωθούν τον Πέτρο Τατούλη, ώστε να έχει την υποστήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την περιφέρεια, ενώ θα γίνει μοιρασιά στους δήμους. Ο Πέτρος Τατούλης αποτελεί κόκκινο πανί για τους Καραμανλικούς, γεγονός που αδυνατίζει την όποια πίεση ασκείται από διάφορα κέντρα για την υποστήριξη του. 

Άγνωστο είναι ακόμα τι θα πράξουν για το Δήμο Πατρέων, ενώ δεν αποκλείεται να υποστηριχθεί ο Απόστολος Κατσιφάρας για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και η ΝΔ να έχει τους εκλεκτούς της, υποψηφίους σε Αγρίνιο και Πύργο, κάτι που θα γίνει και στους περισσότερους δήμους στην Πελοπόννησο.

Στην Ήπειρο, ερωτηματικά υπάρχουν εάν ο Αλέκος Καχριμάνης θα υποστηριχθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ήδη συζητείται εάν τελικά καταλήξουν οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος στον πρώην υφυπουργό Σταύρο Καλογιάννη, μια εξέλιξη που είναι πολύ πιθανή. Για τους δήμους θα υπάρξει συζήτηση εν ευθέτω χρόνο.

Στη Δυτ. Μακεδονία θα υποστηριχθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκ νέου ο νυν περιφερειάρχης Γ. Δακής (στέλεχος της ΝΔ), όπως και στην Κρήτη, ο Σταύρος Αρναουτάκης, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά τα ονόματα και τα μαγειρεία μόλις άρχισαν Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/273394/arxisan-ta-aytodioikhtika-mageiremata-gia-toys-ypopshfioys-nd-kai-pasok#ixzz2eyRsoVcI
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ