2013-09-15 16:57:12
Φωτογραφία για Δυτική Eλλάδα: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Βελτίωση του καιρού από Τρίτη
Τα Πρωτοβρόχια έρχονται και όπως όλα δείχνουν θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στη δυτική Ελλάδα, όπου κατά τόπους τα μπουρίνια θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Ωστόσο, η κακοκαιρία αυτή θα είναι αρκετά σύντομη αφού από την Τρίτη και μέχρι τα τέλη σχεδόν της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ και η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα τη Δευτέρα και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές στη δυτική Ελλάδα καθώς και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα οι δυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 5-6 και τοπικά στα νότια τα 7 μποφόρ.

Στη διάρκεια της Δευτέρας το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί σταδιακά προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει και την υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ωστόσο από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.


Με τοπικές βροχές στα δυτικά θα κυλίσει ο καιρός την Τρίτη και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με σποραδικές καταιγίδες αλλά και εκεί γρήγορα θα βελτιωθεί.

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε γενικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια πελάγη μέχρι 6. Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δε θα ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Για σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ΒΔ 3-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΝΔ με την ίδια ένταση, ενώ στα ανατολικά καθώς και στις Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα θα πνέουν Δ-ΒΔ μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από 16-29 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 14-32 βαθμούς στα ανατολικά και από 21-30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και εκεί ο καιρός προς το μεσημέρι θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη δυτική Ελλάδα όπως δείχνει και ο χάρτης για το απόγευμα της Δευτέρας

Πηγή: lamiareport
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ