2012-04-09 16:03:26
Φωτογραφία για Δεν μπορεί μόνο να κερδίζει ο Ολυμπιακός
Η... φιέστα του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε φιάσκο, όμως δεν χρειάζεται να στήσουμε στον τοίχο την ομάδα που έκανε τη φετινή πορεία. Άλλωστε οι Πειραιώτες δεν μπορούν συνέχεια να κερδίζουν. Το Sport24.gr εξηγεί και δεν ξεχνά τον στρατιώτη Μέλμπεργκ.

Πολύς ο κόσμος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πολύ και η απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα, που δεν επέτρεψε στην ομάδα και στους φιλάθλους να γιορτάσουν όπως θα ήθελαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όχι τόσο το τελικό αποτέλεσμα, όσο η συνολική εμφάνιση των "ερυθρολεύκων" απογοήτευσε τους φιλάθλους και πολύ περισσότερο για το γεγονός πως αρκετοί παίκτες όλοι την εβδομάδα έκαναν κάλεσμα για να είναι γεμάτο το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι φίλοι του Ολυμπιακού άκουσαν τους ποδοσφαιριστές, (σχεδόν) γέμισαν το φαληρικό γήπεδο, αλλά τελικά δεν ανταμείφθηκαν. Στην πραγματικότητα ξενέρωσαν και αντί να κάτσουν μετά το τέλος του ματς να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες, έφευγαν πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά.


Εδώ που τα λέμε, η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε για 95 λεπτά ήταν απαράδεκτη και σίγουρα κανείς δεν περίμενε να συμβεί αυτό, σ' ένα ματς θεωρητικά εύκολο και... γιορτινό. Γι' αυτό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μήνυμα αφύπνισης στους ποδοσφαιριστές και ετοιμάζει πρόστιμο, γι' αυτό και απαγορεύτηκαν οι δηλώσεις.

Μέχρι εδώ δύσκολα θα υπάρχει κάποιος που θα διαφωνεί, ιδιαίτερα αν είναι απ' αυτούς που έδωσαν από το υστέρημά τους για να βρεθούν στη φιέστα του 39ου πρωταθλήματος. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη και σίγουρα δεν πρέπει να την προσπεράσουμε Αναφερόμαστε στο πόσο εύκολο είναι μια ομάδα να κερδίζει συνέχεια, να παίζει ακατάπαυστα ωραίο ποδόσφαιρο και να βρίσκει κίνητρο να δίνει το 100% τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Αυτό σίγουρα είναι θέμα του προπονητή και γι' αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε την ευθύνη για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, πως να κατηγορήσεις αυτούς τους ποδοσφαιριστές που από τον Σεπτέμβρη έχουν δώσει τα πάντα και τα πήγαν εξαιρετικά σε τρεις διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα το κατέκτησαν, στο Europa League έφτασαν μια ανάσα από τους "8" και πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, ενώ μην ξεχνάμε πως βρίσκονται και στον τελικό του Κυπέλλου.

Και ναι, είναι οι ίδιοι παίκτες που κέρδισαν όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου (εκτός με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και εντός με ΑΕΚ), οι ίδιοι που με μια τρομερή αντεπίθεση και 9 συνεχόμενες νίκες πήραν το πρωτάθλημα και είναι οι ίδιοι που πριν από μια εβδομάδα εμφανίστηκαν σοβαροί και καθάρισαν την υπόθεση τίτλος μέσα στο Αγρίνιο. Δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε όλα αυτά...

Όπως και να το κάνουμε, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί συνέχεια να κερδίζει και τέτοιες γκέλες μπορεί να συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια όπως είπε και ο Γιάντσης, αλλά συμβαίνουν. Οι Πειραιώτες δεν παίζουν μόνοι τους, έχουν και αντίπαλο απέναντί τους κι αν δεν τον σεβαστούν, δεν έχουν συγκέντρωση και κίνητρο, τότε το πληρώνουν. Κάτι που συνέβη με την Κέρκυρα. Απλά μπείτε στη θέση ενός ποδοσφαιριστή που παίζει συνεχόμενα 7 μήνες σε τρεις διοργανώσεις και έχει μπροστά του ένα ματς που δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Πόσο εύκολο είναι να συγκεντρωθείς και να τα δώσεις όλα; Καθόλου εύκολο...

Η εξαίρεση στον κανόνα

Βέβαια υπάρχει και το παράδειγμα του Όλοφ Μέλμπεργκ, που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο έτρεχε σ' όλο το γήπεδο, ενώ μετά το 0-1, έπαιζε μπροστά στην επίθεση, προκειμένου να βοηθήσει τη γραμμή κρούσης. Γι' αυτό και ήταν ο μόνος που γνώρισε την αποθέωση, γι' αυτό και πρέπει να είναι ο πρώτος που θα ανανεώσει. Αν ο Ολυμπιακός είχε 11 Μέλμπεργκ, δεν θα έχανε, όμως και που έχασε δεν... χάθηκε.

Όσο για τις φήμες περί περίεργου αποτελέσματος, σίγουρα δεν αποτελούν έκπληξη σ' αυτή τη χώρα που ο καθένας φτιάχνει ιστορίες μόνος του. Στην περίπτωση βέβαια που το σουτ του Ορμπάιθ δεν έβρισκε στο δοκάρι αλλά κατέληγε στα δίχτυα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και δεν θα ακούγαμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ