2013-09-15 14:14:47
Φωτογραφία για Πάτρα: Tο απεργιακό πρόγραμμα των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας με την τριήμερη απεργία 17-19/9, στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της τρόικας και την κυβέρνηση της καταστροφής, αγωνίζονται:

1. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, καμιά κλίνη, καμιά δομή του ΕΟΠΥΥ. Κανένας συνάδελφος σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Κανένας δεν περισσεύει, πλεονάζουν τα όργανα και οι παράγοντες που μας έφτασαν σαν κοινωνία σε αυτό το χάλι

2. Δημοκρατικό σχεδιασμό των υγειονομικών αναγκών της Ελλάδας και της περιφέρειάς μας, χάρτης υγείας της περιοχής. Δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας υγείας και αποκατάστασης ασθενών, ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, απρόσκοπτη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

3. Κανένας ανασφάλιστος χωρίς υγειονομική κάλυψη. Όχι στην απάτη του health voucher που οδηγεί στην κατασπατάληση πόρων του ΕΣΠΑ γι αυτή την –πλειοψηφούσα πλέον- κατηγορία συμπολιτών μας. Κατάργηση των «διοδίων» (5ευρω, 25ευρω).


4. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μας, να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφαιρούν από το υπουργείο την υποχρέωση καταβολής τους. Όχι στην κρατική κλοπή. Προγράμματα εφημερίας πραγματικά και ασφαλή και όχι χρηματοδότηση ανάλογα με τις ορέξεις της τρόικας και των οργάνων της.

5. Κανένας νέος συνάδελφος μετανάστης. Να μείνουμε να παλέψουμε και να οικοδομήσουμε ένα υγειονομικό σύστημα αντάξιο του λαού μας.

Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα υπερασπιστούμε τη λειτουργία των νοσοκομείων μας. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση προβεί σε αποφάσεις κλεισίματος ή υποβάθμισης νοσηλευτικών μονάδων καλούμε τους συναδέλφους και τους κοινωνικούς φορείς να εγγυηθούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι με όλη την εργαζόμενη κοινωνία που χειμάζεται από τα όργανα-καταστροφείς των διεθνών τοκογλύφων και όλοι μαζί βρισκόμαστε σε ένα Διαρκή Αγώνα Ανατροπής αυτών και της πολιτικής τους.

• Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης μας την Παρασκευή 13/9 στις 7.30μμ στην Πλ. Γεωργίου.

• Την Τρίτη 17/9 (πρώτη μέρα της Απεργίας) στις 10.00 πμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας) με τις ποδιές μας και πανό συναντούμε τους απεργούς καθηγητές και πορευόμαστε από κοινού στους δρόμους της πόλης

• Την Τετάρτη 18/9 συμμετέχουμε στο Απεργιακό Συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 πμ

• Την Πέμπτη 19/9 το απόγευμα συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση Μεγάλης Συναυλίας Αλληλεγγύης στην Πλ. Γεωργίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ