2013-09-15 13:25:04
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (4-0)
Ο Ολυμπιακός πήρε επιβλητική νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθης με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος, αποδίδοντας ανά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρομπέρτο:

Δεν συνάντησε έντονη πίεση. Μπορεί να θεωρηθεί τυχερός στη σέντρα-σουτ του Μαρέν από τα δεξιά στο 29', με το σκορ στο 2-0, όταν η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά λίγο νωρίτερα (21') ήταν αυτός που αντέδρασε σωστά σε παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, πάλι του Μαρέν και όχι η τύχη του. Στο δεύτερο ημίχρονο, στις τρεις καλές στιγμές που είχε η Ξάνθη από το 57' μέχρι το 61', κράτησε το μηδέν με ισάριθμες σταθερές επεμβάσεις.

Σαλίνο:

Αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και έγινε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης, κυρίως για προληπτικούς λόγους
. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του, ενώ τις περισσότερες φορές ήταν στο δεύτερο μισό του γηπέδου, χωρίς πάντως να πάρει ιδιαίτερες επιθετικές πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη φάση του 41', όπου ο Βάις με έξοχη πάσα από το ύψος του κέντρου και αριστερά τον τροφοδότησε σε θέση μέσα δεξιά και εκείνος έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό με ωραία προσποίηση, επιχειρώντας ένα δυνατό αριστερό σουτ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει σε κόρνερ.

Μετζανί:

Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης, οπότε μαζί με τον Μανωλά ξεκίνησαν αρκετές επιθέσεις από το κέντρο της άμυνας, παίζοντας άμυνα ψηλά. Δύο φορές ο Αλγερινός στόπερ δεν συνεργάστηκε σωστά με τον Μανωλά στο τεχνικό οφσάιντ, σε ισάριθμες λανθασμένες υποδείξεις των δύο βοηθών, μία σε κάθε ημίχρονο.

Μανωλάς:

Προσπαθεί να βελτιώσει το παιχνίδι του με την μπάλα στα πόδια και δουλεύει πολύ σε αυτό, καθώς ο Μίτσελ θέλει από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς να συμμετέχουν ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη. Κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και στα αρνητικά της εμφάνισής του χρεώνεται το ότι έχασε τον Βασιλακάκη στο τετ α τετ του 57', το οποίο απέκρουσε ο Ρομπέρτο, δεχόμενος την κάθετη πάσα στην πλάτη του.

Μπονγκ:

Στάθηκε άτυχος, καθώς έγινε αλλαγή στο 37ο λεπτό μετά από σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου προς το σημείο του κόρνερ. Δεν μπορεί να κριθεί ουσιαστικά, καθώς δεν έπαιξε πολύ, αλλά στη διάρκεια που αγωνίστηκε ο Μαρέν δημιούργησε ρήγματα δύο φορές από το ερυθρόλευκο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σάμαρης:

Αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δίνει ο Μίτσελ μετά την αποχώρηση του Φέισα για την Μπενφίκα και καθιερώνεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ήταν... παντού πάνω στο χορτάρι. Έκανε όλα και όλα ένα-δύο λάθη σε όλο το ματς. Κέρδισε προσωπικές μονομαχίες, βγήκε πρώτος στην μπάλα, έκοψε επιθέσεις των αντιπάλων, ενώ έβγαλε και εκπληκτική μπαλιά με το δεξί στο 32' από το ύψος της μεσαίας γραμμής, στον Μήτρογλου, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από πλάγια θέση.

Μασάντο:

Πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσε ψηλά, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, και έκοψε αρκετές επιθέσεις των αντιπάλων. Μόλις στο 2', πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε τον Σαβιόλα, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός αστόχησε εντός περιοχής. Πιστώνεται μάλιστα το 2-0 στο 27', καθώς από το δικό του κλέψιμο πάνω στον Ντε Γκουζμάν, πάσαρε στον Φουστέρ, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε την ασίστ στον σκόρερ Μήτρογλου.

Βάις:

Πέφτει κάτω μόνο με... φάουλ! Αλλάζει υπέροχα το παιχνίδι με 20άρες και 30άρες μπαλιές, με μία πάσα μπορεί να "ανοίξει" την αντίπαλη άμυνα, όπως στη φάση του 41' με τον Σαλίνο. Από τη δική του εκτέλεση φάουλ ξεκίνησε η φάση του 1-0 στο 3ο λεπτό, ενώ στο 73', "χόρεψε" τον αριστερό μπακ της Ξάνθης και έστρωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου. Στο 45', είχε κερδίσει το φάουλ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Έλληνας επιθετικός με απευθείας εκτέλεση.

Φουστέρ:

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση όπου και αν αγωνίζεται. Βέβαια, είτε παίζει αριστερά είτε δεξιά, πολλές φορές συγκλίνει προς τα μέσα, αφού έτσι έχει συνηθίσει. Τέταρτη ασίστ σε δύο σερί παιχνίδια, με τελικό αποδέκτη τον Μήτρογλου, όπως έγινε και το 2-0. Αντικαταστάθηκε στο 62' από τον Γιαταμπαρέ προκειμένου να "πάρει ανάσες" ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν.

Σαβιόλα:

Σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος, μόλις στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα! Μπορεί στο 2' να αστόχησε από πλεονεκτική θέση, αλλά ένα λεπτό αργότερα (3') άνοιξε το δρόμο της νίκης του Θρύλου, πετυχαίνοντας το γκολ με δεξί κοντινό πλασέ. Πήρε το "ριμπάουντ" από την κεφαλιά του Μήτρογλου και την προσωρινή απόκρουση του Τσέμα. Ο Αργεντινός έφτασε ήδη τα 3 γκολ, ο Μήτρογλου έχει 6, και ολόκληρος ο Ολυμπιακός 12 έπειτα από τέσσερα ματς Μήτρογλου:

Ο "πιστολέρο" από εκεί που δεν είχε κανένα χατ-τρικ με τα ερυθρόλευκα, έφτασε τα δύο συνεχόμενα με τον Ολυμπιακό! Έγραψε ιστορία, καθώς, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που σκοράρει από τρία γκολ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος από την περίοδο 1959-60, όταν και θεσπίστηκε η Α' Εθνική. Όπλισε στο 27', το 45', το 73'. Σκόραρε με αριστερό πλασέ, απευθείας εκτέλεση φάουλ (δοκάρι και μέσα), κοντινή προβολή με το αριστερό και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις...

Χολέμπας:

Πέρασε στον αγώνα αντί του τραυματία Μπονγκ στο 37ο λεπτό. Δεν συνάντησε προβλήματα από την πλευρά του, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε δύο-τρεις επελάσεις από τα αριστερά, χωρίς να δημιουργηθεί στο φινάλε κλασική ευκαιρία. Σοβαρή παρουσία από τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε κοντά στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, αλλά παρέμεινε στην ομάδα, που είναι δεδομένο πως θα τον χρειαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μανιάτης:

Μπήκε στο 46' αντί του Σαλίνο, παίρνοντας τη θέση του Βραζιλιάνου στο δεξί άκρο της άμυνας, με ξεκάθαρη την πρόθεση του Μίτσελ να ξεκουράσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Μέχρι το 59', πάντως, έκανε πέντε λανθασμένες πάσες σε αντίπαλο. Προς το τέλος, ανέβασε την απόδοσή του, πάτησε περιοχή, αλλά είχε ημιτελείς προσπάθειες.

Γιαταμπαρέ:

Στο ντεμπούτο του, αντικατέστησε τον Φουστέρ στο 62', παίζοντας αρχικά ως δεξί εξτρέμ και αλλάζοντας στη συνέχεια πλευρά με τον Βάις. Ο μέσος από το Μάλι μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς, όταν αυτό είχε κριθεί, και προσπάθησε για το κάτι παραπάνω. Είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, έχει καλή επαφή με την μπάλα, και του αρέσει να τρέχει μαζί της. Μεγάλο πλεονέκτημα ο διασκελισμός του, αλλά πρέπει να τιθασεύσει λίγο την ορμή του και να μην παίρνει τόσο εύκολα κάρτες, όπως στο 85'.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ