2013-09-15 12:02:04
Φωτογραφία για Hλεία: Πληρώνονται αγρότες και συνεταιρισμοί τον ΦΠΑ
Το «πράσινο φως» άναψε την Παρασκευή το πρωί η διεύθυνση της ΔΟΥ Πύργου για την πληρωμή του ΦΠΑ των δικαιούχων, μεμονωμένων αγροτών και αγροτικών Συνεταιρισμών. Πρόκειται για την επιστροφή ΦΠΑ για προϊόντα που οι παραγωγοί πούλησαν το 2012.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τη ΔΟΥ Πύργου, οι πρώτες πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί και θα συνεχιστούν την προσεχή Δευτέρα όπως και ολόκληρη την εβδομάδα.

Καθημερινά οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Συνεταιρισμό που έχει υποβάλει τις σχετικές συγκεντρωτικές καταστάσεις για να ενημερωθούν για τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στην τράπεζα.

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες - παραγωγούς αποτελεί «τονωτική ένεση» για να καλύψουν τις ανάγκες τους, σε σημαντικό βαθμό, μέσα στον κυκεώνα των αγροτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να τονιστεί ότι η επιστροφή του ΦΠΑ σε συνδυασμό με την προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης στα μέσα του Οκτώβρη «διορθώνει όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό» τις απώλειες από τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Γιώργος Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ