2013-09-14 05:56:10
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ήρθαν τα πρωτοβρόχια - Tι προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο
Τα πρωτοβρόχια έκαναν αισθητή από χθες το πρωί την παρουσία τους στη δυτική Ελλάδα με έντονες βροχοπτώσεις κατα διαστήματα σε πολλές περιοχές.

Στην Πάτρα τα υψηλά ποσοστά υγρασίας στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας προϊδέαζαν για το τι θα ακολουθούσε.

Έτσι η Πέμπτη ξεκίνησε με αυξημένες νεφώσεις που οδήγησαν σε βροχόπτωση έντονη κατα περιόδους το πρωί ενώ για αύριο αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες.

Πιθανότητα νέας βροχής αναμένεται απο τη Δεύτερα.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς ενώ απο αύριο ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς κελσίου.

Μαζί με τα πρωτοβρόχια ήρθαν και τα πρώτα προβλήματα

Μικρά αλλά απροσδόκητα ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή πρωινή βροχή στην Πάτρα. Πέρα από τις συγκρούσεις με υλικές ζημιές που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, οι παραγλαύκειες οδοι μετατράπηκαν ακόμη και με τον μικρό όγκο νερού σε ποτάμι. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μετέφεραν αναγνώστες του thebest.gr που περνούσαν από το σημείο τα νερά της βροχής δεν κατέληγαν στα φρεάτια των δρόμων αλλά είχαν γεμίσει το τμήμα της ασφάλτου.


Έρχονται υπερκαταιγίδες στα τέλη Σεπτέμβρη;

Σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για ακριβείς προβλέψεις, όλα τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν πως μια υπερκαταιγίδα θα επηρεάσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους, την ισχυρή βροχόπτωση καθώς και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτική πρόβλεψη, θα είναι εφικτή σε λιγες ςμέρες, αλλά όπως όλα δείχνουν, ο Σεπτέμβρης θα μας αποχαιρετήσει με άστατο καιρό Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ