2013-09-13 19:10:03
Φωτογραφία για 10 τρικ οργάνωσης για άνεργα κορίτσια
από τη Δήμητρα Γκούντρα

Και η ανεργία θέλει οργάνωση. Μάθε τα βασικά και κατάστρωσε σχέδιο. Όπως και η εργασία έτσι και η ανεργία θέλει οργάνωση και σχέδιο. Το να κάτσεις αμέτοχη, υιοθετώντας μια στάση παθητική δε θα βοηθήσει σε τίποτα.

Αν είσαι άνεργη, κατάστρωσε σχέδιο κι έλα ένα βήμα πιο κοντά στην εργασία.

Ο δεκάλογος της οργάνωσης για κάθε άνεργο

1. Θυμήσου ποια είσαι

Είσαι αστέρι στη δουλειά σου, ακόμη κι αν είσαι άνεργη. Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε ρίχνουν. Θυμήσου τι αξίζεις κι όλα όσα έχεις καταφέρει, οπλίσου με πείσμα κι απόδειξε σε όλους ποια πραγματικά είσαι.

2. Βάλε ξυπνητήρι, το πρωινό ξύπνημα επιβάλλεται κι ας μην έχεις δουλειά

Θυμήσου να ελέγχεις το ξυπνητήρι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Μπορεί να μην έχεις να πας στην εργασία, αλλά το πρωινό ξύπνημα επιβάλλεται.

3. Δες την ανεργία σαν… πρόκληση


Το ότι είσαι άνεργη δε σημαίνει πως δεν έχεις δουλειά. Δες την αναζήτηση εργασίας σαν ένα project που πρέπει να φέρεις εις πέρας κι εργάσου σκληρά γι΄αυτό.

4. Φτιάξε ρουτίνα εργασίας

Όπως και η δουλειά, έτσι και η αναζήτηση εργασίας θέλει πρόγραμμα. Κάθε πρωί έλεγξε τα e-mail σου, ψάξε αγγελίες, στείλε βιογραφικά κι ενημερώσου για τυχόν νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Έχοντας τα μάτια σου ανοιχτά και μένοντας ενημερωμένη έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση εργασίας.

5. Κράτα αρχείο

Που έστειλες βιογραφικά; Με ποιους μίλησες; Η διατήρηση ενός ημερολογίου ανεργίας είναι αρκετά χρήσιμο αφού σε βοηθά να έχεις μια συνολική εικόνα. Φτιάξε καρτέλες και λίστες, ομαδοποιώντας τις επιχειρήσεις ανά τομέα, τσέκαρε από ποιους πήρες απάντηση και κατάστρωσε σχέδιο.

6. Τι πρέπει να διορθώσεις;

Ακόμη και οι αποτυχημένες προσπάθειες έχουν να σου δώσουν πολλά. Μετά από μια συνέντευξη εργασίας, που δεν πήγε όπως περίμενες, σημείωσε τις παρατηρήσεις σου με όσα πιστεύεις πως έκανες λάθος. Η πρακτική αυτή θα σε βοηθήσει να διορθώσεις τα «λάθη» σου και να «πουλήσεις» καλύτερα τον εαυτό σου την επόμενη φορά.

7. Φτιάξε λίστα επαφών

Βγάλε παλιά κινητά από τα συρτάρια και ψάξε παλιούς τηλεφωνικούς καταλόγους και σημειωματάρια. Βρες τηλέφωνα συμφοιτητών, παλιών συναδέλφων και γνωστών κι επικοινώνησε μαζί τους, απλά για να τους ενημερώσεις πως βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας. Δε χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις.

8. Επικοινώνησε το βιογραφικό σου μέσω ίντερνετ

Ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας, ακόμη και ο ΟΑΕΔ έχουν επιλογή ανάρτησης βιογραφικού για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν και η αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής στις ημέρες μας, είναι αμφίβολη, δε χάνεις κάτι να το αναρτήσεις κι εσύ.

9. Δικτυώσου

Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το Google+ αλλά και τα πιο επαγγελματικά όπως το LinkedIn, όπου ο κάθε χρήστης δίνει πληροφορίες για τις σπουδές, την επαγγελματική του εμπειρία, τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις κι άλλα στοιχεία που συνθέτουν το βιογραφικό του. Κοινοποίησε σε όλους σου τουε φίλους ότι βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες.

10. Διαχειρίσου σωστά τον ελεύθερο χρόνο σου

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση όλη την ημέρα. Γέμισε τον ελεύθερο χρόνο σου με πράγματα δημιουργικά, που σε γεμίζουν με γνώσεις ή ενέργεια. Κάνε γυμναστική, ξεκίνα ένα χόμπι, μαγείρεψε, δες φίλους που είχες να δεις καιρό κι εμπλούτισε το βιογραφικό σου με νέες γνώσεις.
womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
EortesLite: AppStore free update v 2.0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
EortesLite: AppStore free update v 2.0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ