2013-09-13 18:00:15
Φωτογραφία για Ανταγωνιστικά μονοπώλια
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας θα έρθει, όταν έρθει η Ρευστότητα στην Αγορά, που θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που θα στηριχθεί στο μικρό Κράτος και τις Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων που θα βασιστεί στους χαμηλούς ή ανύπαρκτους Μισθούς.

Αυτό είναι εν συντομία το Φιλελεύθερο σχέδιο της Τροϊκας εσωτερικού κι εξωτερικού. Αν ήταν όμως Φιλελεύθεροι. Αλλά δεν είναι Φιλελεύθεροι. Ειναι Νεοφιλελεύθεροι.

Πολλοί κυβερνητικοί μου λένε ότι δεν υφίσταται τέτοιος όρος στη Πολιτική Θεωρεία και…έχουν δίκιο. Οι -μέχρι στιγμής- πολιτικές Θεωρίες του 20ου αιώνα είναι ο Φιλελευθερισμός, ο Σοσιαλισμός κι ο Φασισμός. Ο Νεοφιλελευθερισμός, εκ του αποτελέσματος, είναι απλώς μια άλλη πιο ευπεπτη περιγραφή του Φασιμού. Μόνο που αντί του Εθνους και του Φυλετισμού έχουν σαν υπέρτατη Αξία τις Αγορές και τις Οικονομικές Ελιτ η νοοτροπία κι οι μέθοδοι όμως δεν αλλάζουν.


Οπως λοιπόν ο Ανδρέας στη δεκαετία του ’80 χρησιμοποιούσε την Αριστερή διαλεκτική για να γίνει πιστευτή η Σοσιαλεπώνυμη “Αλλαγή” που τελικά κατέληξε στη Διαπλοκή στα Ειδικά δικαστήρια και τον εσχάτως τον Ακη, έτσι τώρα και η Νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της Ανταγωνιστικότητας, του μικρού Κράτους, των Ελεύθερων Αγορών για να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά!

Η άρχουσα ελιτ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Πολιτική σκηνή έχει “δουλέψει” πολύ για να αποκτήσει όλες αυτές τις εξουσίες, πως να παραιτηθούν για να μπουν στον ανταγωνισμό και την ίδια μοίρα με τον λαο;

Αν στο φιλελεύθερο κόσμο τους το κράτος έχει μόνο εποπτικό ρόλο, τότε γιατί να επιτρέπει τα μονοπώλια;

Γιατί ακριβώς αυτοί, που όλη μέρα από δικά τους ΜΜΕ, από τους τηλεοπτικούς διαύλους μέχρι τις εφημερίδες, διατυμπανίζουν την ανάγκη ανταγωνιστικότητας είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να τον αποφύγουν με κάθε μέσω.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά να έχουν πελάτη τον Φορολογούμενο, όχι στην “Ελευθερη Αγορά”, αλλά υπο την σκέπη και την Προστασία του Κράτους που τόσο “πολεμούν” !

Ας τα δούμε από την ένα-ένα. Η ΕΡΤ (κι ο ενοχλητικός ΑΛΤΕΡ) έκλεισε κι έτσι από εννέα πανελλαδικά κανάλια έχουν απομείνει πέντε MEGA, ANT1, ALPHA, SKAI, STAR και τα πέντε ανήκουν στους γνωστούς Εργολάβους. Ενώ αυτός που ανέλαβε την ανασύσταση της Δημόσιας Τηλεόρασης, εργαζόταν για δεκαετίας σε αντίπαλο δίαυλο !

Οι δύο τραπεζικοί πυλώνες κρατικού συμφέροντος θα αποτελούσαν, με την κεφαλαιακή στήριξη και τις «πλάτες» της Εθνικής, τους πυλώνες του Τραπεζικού Συστήματος και που στο παρελθόν, παρά τα όποια σκάνδαλα, κάλυπταν ακόμη και με χασούρα τις επίθεσεις ξένων κερδοσκοπικών κέντρων, “ξαφνικά” έγιναν “βαρος” και βλέπουμε 3 ιδιωτικές να τις απορροφούν εν μια νυκτί χωρίς καν κάποιο τίμημα και να κερδίζουν δις από τις “κακές” Τράπεζες που “δεν βρίσκαμε αγοραστή” και με αυτό τον τρόπο να απορροφούν και στο Σύνολο τους τα 60δις της ανακεφαλαιοποίησης που ο Ελληνικος λαός δανείστηκε για τις σώσει.

Η ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ επίσης θα πωληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου τα λεφτά παρεμπιπτόντως θα πάνε στους Δανειστές κι όχι στον Ελληνικό λαό -πχ βρεφονηπιακούς σταθμούς που έκλεισαν για μόλις 200εκ. Δεν θα δείτε λοιπον καμία νέα εταιρεία, ούτε νέο δίκτυο, ούτε νέα επένδυση σε φράγμα ή πηγές νερου. Ο αγοραστής με ένα συμβολικό τίμημα θα πάρει όλο το πακέτο με σίγουρη πελατεία 6εκ ανθρώπων ! Ποια ανταγωνιστικότητα, εδώ μιλάμε για το χρυσό αυγό χωρίς κόπο και χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

Η ΔΕΗ επίσης θα κοπεί κομμάτια και θα πωληθεί ως έχει. Γιατί κάποιος να ξοδέψει λεφτά, να χτίσει σταθμούς Ρεύματος, καλώδια διανομής, να πουλάει σε ανταγωνιστική τιμή προς όφελος του Καταναλωτή, όταν επίσης θα αποκτήσει μια δεσπόζουσα θέση και ένα πελατολόγιο 7.4εκατομμυρίων Ελλήνων έτοιμα και χτισμένα από τον Ελληνα Φορολογούμενο ! Για όσους δεν γνωρίζουν λειτουργούν ήδη 7 ιδιωτικά εργοστάσια παραγωγής Ρεύματος, που όμως δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ανταγωνιστούν την ΔΕΗ, αλλά η ΔΕΗ έγινε αναγκαστικά πελάτης των ανταγωνιστών της αγοράζοντας απο αυτούς.

Το ίδιο τέλος και με τις Εθνικές Οδούς, που μέσα σε λίγους μήνες από το 2009 αυξήθηκαν τα διόδια έως και 190% με πρόσχημα την χρηματοδότηση των Εργών, που όμως έχουν σταματήσει, που όμως δεν ξεκινούν, γιατί τελικά περιμένουν να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ για να μη βάλουν το χέρι στην Τσέπη, αφού υπάρχει πάλι ο σίγουρος πελάτης ο Φορολογούμενος !

Ετσι λοιπόν οι μισθοί μειώνονται, οι Φόροι ανεβαίνουν, χιλιάδες Ελληνες φτωχοποιούντε καθημερινά για να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊοντα – που δεν παράγουμε, ούτε θέλουν να παράγουμε- απλώς να αλλάξουν ιδιοκτησία όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και να περιφρουρηθεί το Μονοπώλιο της Αρχουσας Ελιτ, που ενώ μιλάει για Ελευθερη Οικονομία εργάζεται τρια χρόνια για να την αποτρέψει.

Ανάπτυξη λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να δείτε, γιατί απλά το Πολιτικό Προσωπικό της Χώρας εκτός από ανίκανο δεν έχει σκοπό να την δείτε. Οπως κι οι αντίστοιχοι Πολιτικοί της Νιγηρίας, που στα χαρτιά έχει ανάπτυξη +7% αλλά οι Νιγηριανοί πουλάνε CD στην Ομόνοια.

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης; Υπάρχει αλλά πρέπει να λειτουργήσει κάποτε η δικαιοσύνη. Αλλά μέχρι τότε όλοι θα είναι αθώοι και όλοι μας συνένοχοι στο Μαζί τα Φάγαμε.  Οπως έλεγε κι ο Αλπέρ Καμύ στην ΠΤΩΣΗ “Αν καταδίκαζαν πάντα και παντού τους νταβατζίδες και τους κλέφτες, οι τιμιοι άνθρωποι θα πίστευαν όλοι τους πως είναι πάντα αθώοι…”

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ