2013-09-13 16:59:03
Φωτογραφία για Αχαΐα: «Αιμορραγεί» η ΕΛ.ΑΣ. οικονομικά και σε έμψυχο δυναμικό, λόγω του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου
«Αιμορραγία», τόσο οικονομική όσο και σε έμψυχο δυναμικό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, καθώς και στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πελοποννήσου, εξαιτίας του καθημερινού, ουσιαστικά, «παροπλισμού» είκοσι αστυνομικών που αναλαμβάνουν να... συνδράμουν στην ενίσχυση φύλαξης του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης στην Κόρινθο, μόνο και μόνο για την μετακίνηση και τις αποζημιώσεις εκτός έδρας και νυχτερινά των αστυνομικών, έχουν δαπανηθεί πάνω 750.000 ευρώ συνολικά για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, τη στιγμή που με πολύ λιγότερα χρήματα, όπως υποστηρίζουν και οι συνδικαλιστές, θα μπορούσε να έχει μόνιμα στελεχωθεί το Κέντρο.

Συγκεκριμένα τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τη μετακίνηση αστυνομικών από την Αχαΐα από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως και σήμερα είναι: Για δαπάνες μεταφοράς – καύσιμα 85.000 ευρώ, αποζημίωση εκτός έδρας 35.000 ευρώ και νυκτερινή αποζημίωση 75.000 ευρώ, ενώ συνολικά για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση υπολογίζονται στα εξής:


Το κόστος υπολογίζεται για Αχαΐα στις 150.000 ευρώ, για Λακωνία 200.000 ευρώ, για Μεσσηνία 150.000 ευρώ, για Αρκαδία 130.000 ευρώ και για Αργολίδα 130.000 ευρώ.

«Αρκετές χιλιάδες ευρώ σπαταλούνται καθημερινά εδώ και ένα χρόνο για την μετακίνηση αστυνομικών από όλη την Πελοπόννησο για ενίσχυση της φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο. Σε καθημερινή βάση δέκα αστυνομικοί φεύγουν από την Πάτρα προκειμένου να ενισχύσουν το κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο και επειδή υπάρχει καθημερινή βάρδια αυτοί οι αστυνομικοί γίνονται είκοσι οπότε καταλαβαίνετε πως λείπουν είκοσι άτομα από την αστυνόμευση καθημερινά» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας προσθέτοντας πως «εκτός του ότι θα βοηθούσαν στην αστυνόμευση, γεννώνται και πολλά ζητήματα δαπανών πλέον καθώς σε μια δύσκολη οικονομική συγκύρια έρχονται να προστεθούν και αυτά. Μάλιστα προχθές απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη όλων των ενώσεων της Πελοποννήσου και αποφασίστηκε να ζητηθεί επιτέλους η στελέχωση του Κέντρου Φύλαξης Κορίνθου ώστε να σταματήσει αυτή η «αφαίμαξη» από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου».

Διαμαρτυρία αστυνομικών τη Δευτέρα στην Κόρινθο

Ένστολη διαμαρτυρία εξήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και της Αχαΐας, την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, έξω από το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο, για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του κέντρου, τον τελευταίο χρόνο.

Οι Ενώσεις απαιτούν να σταματήσει η καθημερινή ενίσχυση του κέντρου από τις αστυνομικές διευθύνσεις Πελοποννήσου και να στελεχωθεί, άμεσα, με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό από τους συναδέλφους που επιθυμούν, πανελλαδικά. Επίσης, ζητούν να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, για το αστυνομικό προσωπικό και τους κρατούμενους και να δημιουργηθεί ειδικά φυλασσόμενος χώρος διαχείρισης για άτομα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, όπως ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, ώστε αυτοί να μη μετακινούνται στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων.

Η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου, στηρίζεται από την ΠΟΑΣΥ, ενώ, στο πλευρό τους θα βρίσκεται και ο δήμος Κορινθίων. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο δήμος επισημαίνει: «Θα βρισκόμαστε εκεί, στη δίκαιη διαμαρτυρία των αστυνομικών, αρωγός στα αιτήματά τους, αφού εκτός των άλλων, το στρατόπεδο δεν πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας, η παρουσία των παράνομων αλλοδαπών υποβαθμίζει την πόλη και τον δήμο μας, αυξάνει την εγκληματικότητα και δημιουργεί πολλά προβλήματα, κυρίως στις γύρω περιοχές από την έκθεσή τους σε μολυσματικές ασθένειες».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ψήφος του Απόντος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ψήφος του Απόντος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ