2013-09-13 16:40:54
Φωτογραφία για Ρεν: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια - Μετά την αξιολόγηση η απόφαση ...!!!
Χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό βλέπει για την Ελλάδα ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. 

Ο ευρωπαίος επίτροπος επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει δημοσιονομικό πρόβλημα ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για τα ακριβή ποσά που θα χρειαστεί παραπέμποντας τις όποιες αποφάσεις μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

«Θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Ρεν ωστόσο πρόσθεσε «είναι νωρίς να πούμε ακριβείς αριθμούς για τα χρηματοδοτικά κενά, θα ξέρουμε περισσότερα όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας». 

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο επίτροπος Οικονομικών σημείωσε ότι επιτυγχάνει ανάκαμψη, η οποία σταδιακά θα ανεβάσει ρυθμό το 2014.

Τα σημάδια, όπως είπε, είναι ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των προγραμμάτων και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Η κρίση δεν τελείωσε και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».


Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, για την πορεία προς την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης, δεν θα υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο. Η κάθε περίπτωση, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, θα εξεταστεί ξεχωριστά με στόχο να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Η διαδικασία αυτή θα γίνει σε συνεργασία με την τρόικα που βρίσκεται σε κάθε χώρα. 

Ντάισελμπλουμ: Θετικές οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η συζήτηση για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό, θα μετατεθεί για τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έντονες φημολογίες για «νέα προγράμματα» στην ευρωζώνη, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, τους ερχόμενους μήνες, το Eurogroup έχει προγραμματίσει να επανεξετάσει τόσο το πρόγραμμα για τις ισπανικές τράπεζες, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όσο και το ιρλανδικό και το ελληνικό πρόγραμμα. «

Ας ελπίσουμε ότι, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε λιγότερα κερδοσκοπικά σενάρια και περισσότερο προγραμματισμό και λήψη αποφάσεων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ως θετικές τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ ενώ ανέφερε πως σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν τα σχέδια για τον προϋπολογισμό. Υποστήριξε ακόμη πως έλαβε τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις από την πορτογαλική κυβέρνηση ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα διάσωσης, και ότι το θέμα της Πορτογαλίας θα συζητηθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την Κύπρο, τόνισε πως η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο στη διάρκεια του καλοκαιριού, και ότι συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για σταδιακή χαλάρωση, με αποτέλεσμα την τελική απομάκρυνση των μέτρων ελέγχου της κίνησης κεφαλαίου στην Κύπρο.

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης στην Κύπρο  Στα διαδικαστικά της συνεδρίασης το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του προγράμματος βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως έχουν εφαρμοστεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις. 

«Οι αρχές της χώρας έχουν λάβει αποφασιστικά βήματα για να σταθεροποιήσουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, να ανταποκριθούν στους δημοσιονομικούς στόχους και να λάβουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το Eurogroup καλωσορίζει ότι οι κυπριακές αρχές θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν σταδιακά τα κυβερνητικά μέτρα που επεβλήθησαν λόγω της έκτακτης στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Κύπρου». Καταλήγει ότι «περαιτέρω χαλάρωση θα είναι συμβατή με τον οδικό χάρτη της 8ης Αυγούστου» 

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1,5 δισ. ευρώ που αναφέρεται ότι θα γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αποφασίσει την εκταμίευση 86 εκατ. ευρώ στις 16 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/272921/ren-h-ellada-xreiazetai-nea-bohtheia-meta-thn-aksiologhsh-h-apofash#ixzz2emPSUhCX
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ