2013-09-13 10:00:18
Φωτογραφία για Η ρακέτα «συνάντησε» τον κόσμο της τεχνολογίας
Εξελιγμένο σύστημα επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων για τον τρόπο παιχνιδιού

Τις επιδόσεις στο τένις, υπόσχεται να βελτιώσει ένα νέο σύστημα που απευθύνεται στους φανατικούς του αθλήματος.

Το Play Pure Drive είναι μια δημιουργία της γαλλικής Babolat και βασίζεται σε μια ρακέτα στην οποία έχουν προσαρμοστεί ειδικοί αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για το παιχνίδι του χειριστή της. Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται ασύρματα σε smartphone ή tablet που «τρέχει» το ειδικό λογισμικό, ώστε να γίνει η ανάλυση.

«Η ιδέα είχε γεννηθεί πριν από 10 χρόνια», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Eric Babolat. «Ωστόσο, η τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη τότε. Έπρεπε να περιμένουμε την πρόοδο των ηλεκτρονικών τεχνολογιών, ειδικά αναφορικά με τους αισθητήρες. Εστιάζουμε με ζέση στο σχέδιο αυτό για 6 χρόνια», συμπληρώνει.

Η λαβή της ειδικής ρακέτας, έχει γεμίσει ηλεκτρονικά μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, καθώς και ένας μικροεπεξεργαστής. Οι αισθητήρες μπορούν να «αντιληφθούν» τον τύπο χτυπήματος, την περιστροφή της μπάλας, το χρόνο παιξίματος και την περιοχή της ρακέτας που χτύπησε το μπαλάκι.


Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα μέσω της ειδικής εφαρμογής να ελέγξουν τις επιδόσεις τους, να ανατρέξουν σε παλιότερα παιχνίδια και βέβαια να μοιραστούν και να συγκρίνουν τα στατιστικά τους με άλλους αθλητές.

«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο Eric Babolat την ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών χωρίς να αλλάξει το βάρος της ρακέτας. «Η Babolat Play δεν αλλάζει την αίσθηση του παιχνιδιού. Το βάρος της είναι 300 γρ., το ίδιο με μια συνηθισμένη Pure Drive», λέει.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις ώστε να εξασφαλίσει πως η λειτουργία της ρακέτας δεν παραβιάζει κάποιο κανόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η ITF θα εισαγάγει νέο κανόνα από τον Ιανουάριο του ’14 ώστε να επιτρέψει τη χρήση των τεχνολογιών ανάλυσης κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων.

Η προτεινόμενη τιμή της ρακέτας στις ΗΠΑ είναι 399 δολάρια.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βόμβα για το «My number one»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βόμβα για το «My number one»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ