2013-09-13 09:32:04
Φωτογραφία για Αποτροπιασμός από τους βανδαλισμούς στα μνημεία του Ηρακλείου που συνεχίζονται!
Λίγες μέρες μετά από τις καταγγελίες ιερέων για τη βεβήλωση ναών του Ηρακλείου, έρχεται ξανά στο φως το θέμα των βανδαλισμών στα μνημεία της πόλης προκαλώντας τον προβληματισμό όλων για τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Μάλιστα το θέμα έφτασε ως τη Βουλή, καθώς ο ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με Παρέμβαση του αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί σε ναούς της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και μνημεία από τις βεβηλώσεις και τους βανδαλισμούς, διαβιβάζοντας επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του ο κ. Λ. Αυγενάκης, «Στην πλατεία Ελευθερίας, κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες και σφαγιασθένες Μικρασιάτες, οι παρευρισκόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς στη βάση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν γραμμένα συνθήματα ξενόγλωσσα, μουτζούρες και εκφράσεις, τα οποία αποτελούν πλήρη ασέβεια προς τους νεκρούς του τόπου μας».


Στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου αναφέρεται ότι «Μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, το οποίο προσωπικώς δεν ανέχομαι και με αφορμή τις βεβηλώσεις σε διάφορους Ναούς της Αρχιεπισκοπής μας κάνουμε έκκληση προς την Αστυνομία, να δοθεί άμεσα ιδιαίτερη προσοχή και να προστατευθούν και να φυλαχθούν τα Ιερά και τα όσια και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην αφήνουν τους όποιους ξένους να φέρονται έτσι αλλά να σεβαστούν τον τόπο μας, ο οποίος τους φιλοξενεί».

Στην αναφορά διατυπώνεται το αίτημα να προστατευθούν τα μνημεία και οι ναοί της Κρήτης και να εφαρμόζεται ο νόμος για όλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Θύματα των βανδάλων έχουν πέσει κατά καιρούς πολλά ιστορικά μνημεία του Ηρακλείου, όπως είναι ο Τάφος του Καζαντζάκη, αλλά και το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, με τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το CretePlus.gr τον περασμένο Μάρτη (Δείτε ΕΔΩ) να κάνουν το γύρο της Ελλάδας!

http://www.creteplus.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ