2013-09-13 03:38:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ελεύθερος προσωρινά ο πάστορας που θα έκαιγε 3.000 Κοράνια
Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα από τις φυλακές τις Φλόριντα όπου είχε μεταχθεί, ο ακραίος πάστορας Terry Jones που... σε ένα ντελίριο αντιισλαμισμού, με αφορμή την 12η επέτειο από τους «δίδυμους πύργους», είχε καταστρώσει σχέδιο με το οποίο θα παρέδιδε στην πυρά 2.998 αντίγραφα από το Κοράνι, «όσα δηλαδή και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου».

Ο 61 ετών πάστορας ο οποίος λειτουργούσε σε μια μικρή ευαγγελική εκκλησία του Gainesville συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μαζί με ένα ακόμη νεαρό συνεργάτη του, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και μάλιστα 3ου βαθμού, καθώς είχε συλλέξει τεράστια ποσότητα κηροζίνης την οποία μάλιστα μετέφερε σε ακατάλληλα δοχεία και με την οποία είχε εμποτίσει τα χιλιάδες ιερά βιβλία των μουσουλμάνων.

Τη στιγμή της σύλληψής του οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ρυμουλκούμενο όχημα, που είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη αντίτυπα του Κορανίου, τα οποία είχε ραντίσει με κηροζίνη.


Στην ιστοσελίδα του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Συνελήφθη μαζί με τον πάστορα Μάρβιν Σαπ λίγα λεπτά πριν υλοποιήσει το σχέδιό του.

Τον Ιούλιο του 2010, ο Τζόουνς είχε προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης, όταν έκαψε σελίδες του Κορανίου με την ευκαιρία της 10ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η αποφυλάκισή του έγινε μετά από καταβολή εγγύησης 2.500 δολαρίων, ενώ η δίκη του ορίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ