2013-09-13 00:17:04
Φωτογραφία για Βουλγαρία: Θα γίνει η δίκη για την επίθεση στο Μπουργκάς
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Σωτήρ Τσάτσαροφ, δήλωσε σήμερα ότι θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλοι οι υπεύθυνοι για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς στις 17 Ιουλίου του 2012, όταν έχασαν τις ζωές τους πέντε Ισραηλινοί τουρίστες μαζί με τον Βούλγαρο οδηγό του λεωφορείου, που τους περίμενε στο αεροδρόμιο του τουριστικού θερέτρου.

Μέχρι στιγμής έχουν διαλευκανθεί οι ταυτότητες και οι τόποι διαμονής δύο δραστών της τρομοκρατικής ενέργειας ενώ προχωράει η έρευνα για τον τρίτο δράστη. Το οριστικό κατηγορητήριο εναντίον τους θα απαγγελθεί από τη Γενική Εισαγγελία , όταν γίνει σαφές εάν η χώρα όπου βρίσκονται είναι σύμφωνη να τους παραδώσει στις βουλγαρικές αρχές. Αυτό αποκάλυψε ο Βούλγαρος Γενικός Εισαγγελέας με τη διευκρίνιση, ότι η προσδοκία του είναι οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν ως το τέλος της χρονιάς.

"Τα κατηγορητήρια θα απαγγελθούν σε φυσικά πρόσωπα, στους δράστες και όχι ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις", υπογράμμισε ο κ. Τσάτσαροφ, σύμφωνα με τον οποίο "η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε".


Ο κ. Τσάτσαροφ κέρδισε "το παιχνίδι των εντυπώσεων", λέγοντας ότι γνωρίζει για τα "παιχνίδια που παίζονται", με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς, τόσο στη Βουλγαρία όσο και διεθνώς, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αφήσει το έντονο παρασκήνιο να επηρεάσει την αμερόληπτη κρίση της βουλγαρική Θέμιδας.

"Εμείς πρέπει να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο μήνυμα, ότι για την τρομοκρατία στη Βουλγαρία υπάρχει 'μηδενική ανοχή'. Κατόπιν τούτου, αν δεν μπορούμε να τους έχουμε τους δράστες στο εδώλιο θα τους δικάσουμε έμμεσα, ερήμην", ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στα βουλγαρικά ΜΜΕ, ορισμένοι αναλυτές "πλέκουν το εγκώμιο" της βουλγαρικής Θέμιδας να πράξει το καθήκον της, δίχως να επηρεάζεται από πολιτικές πιέσεις, απ' οπου κι αν προέρχονται.
tvkosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνελήφθη «μετρ» διαρρήξεων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνελήφθη «μετρ» διαρρήξεων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ