2013-09-12 23:28:05
Φωτογραφία για Νότια vs. Βόρεια Κορέα: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο…
Μπορεί τη μια μέρα οι δυο χώρες να ανακοινώνουν την εκ νέου λειτουργία του βιομηχανικού συμπλέγματος του Καεσόνγκ, μαζί με την πρόθεση να επιχειρήσουν να προσελκύσουν επενδύσεις και την επόμενη μέρα... να ανακοινώνεται η συμμετοχή στην παρέλαση πυραύλου κρουζ του νότου, που θα στοχεύσει στην βορειοκορεατική ηγεσία.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πυραύλου θα γίνει τον ερχόμενο μήνα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, με την ευκαιρία της 65ης επετείου από την ίδρυση των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν 11.000 στρατιώτες και επιλεγμένα συστήματα από το οπλοστάσιο της χώρας. Ότι και να κάνουν βέβαια, τα… μεγαλεία του βορά τον περασμένο Ιούλιο στην 60η επέτειο από τη λήξει του πολέμου της Κορέας, δεν μπορούν να τα φτάσουν!

Ενδιαφέρον έχει λοιπόν ο πύραυλος κρουζ, Hyeonmu 3, που αναπτύχθηκε από τη νοτιοκορεατική αμυντική βιομηχανία και εξοπλίζει ήδη τα αντιτορπιλικά του Ναυτικού της χώρας. Δύο μέρες μετά τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας τον περασμένο Φεβρουάριο (τρίτη δοκιμή), το υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες του πυραύλου με την προβολή βίντεο, λέγοντας ότι μπορεί να πλήξει ακόμα και παράθυρο των εγκαταστάσεων της ηγεσίας στον βορά defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ