2013-09-12 18:52:39
Φωτογραφία για Πόσο επικίνδυνος είναι ο αισθητήρας του 5S?
Ανησυχία προκάλεσε στα διάφορα forums και blogs μετά την παρουσίαση του iphone 5S το κατά πόσο ασφαλές είναι ο αισθητήρας του αφού διαβάζει το δαχτυλικό μας αποτύπωμα? Η Apple  αφουγκράζοντας αυτές τις ανησυχίες έσπευσε να απαντήσει για να καθησυχάσει τους χρήστες  πως πρώτα από όλα ο αισθητήρας δεν διαβάζει ακριβώς το δαχτυλικό αποτύπωμα με την εννιά που το γνωρίζουμε αλλά μια απεικόνιση σχεδιασμένη στον κώδικα τον δικό της.

Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στον επεξεργαστή του iphone και ακόμη και ένας χάκερ να είχε πρόσβαση δεν θα μπορούσε να τον αποκρυπτογράφηση.

Ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας είναι ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτόν τον αισθητήρα ακόμη και οι ίδιοι οι προγραμματιστές αφού η Apple το κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό

Ακόμη ένας χρήστης αν δεν ενεργοποιήσει για 48 ώρες το δαχτυλικό του αποτύπωμα είναι αναγκασμένος να το προσθέσει από την αρχή σαν πρόσθετη ασφάλεια.

Το μόνο μειονέκτημα που παραδέχεται και η ίδια η Apple είναι πως δεν μπορεί να ανιχνεύσει το αποτύπωμα σας αν έχετε λερωμένα χέρια η για παράδειγμα έχετε φάει πατατάκια και προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ