2013-09-11 00:59:37
Φωτογραφία για Οι σκοταδιστές της Δύσης και η υποκρισία για την Συρία
Γράφει ο Έλβις Παπανικόλας Κάθε ώρα που περνά τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει ικανή να πυροδοτήσει ανά πάσα στιγμή διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο την Συρία που ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι αναλυτές δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν. Στην Συρία εξελίσεται το σύγχρονο θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας του 21ου αιώνα.

Η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί τον πυροκροτήτη ενός πολέμου που είναι ικανός να ξεφύγει από τα σύνορά της και να αποτελέσει προθάλαμο μιας παγκόσμιας πολεμικής σύραξης. Η Δύση και οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών για άλλη μια φορά φαίνεται πως διψούν για αίμα βαφτίζοντας τους εαυτούς τους υπέρμαχους της ελευθερίας και της προάσπισης της παγκόσμιας ειρήνης. Είναι άραγε έτσι; Τις τελευταίες ώρες επικρατεί παγωμάρα σε διπλωματικό επίπεδο στην Δύση μετά τις δηλώσεις των δυο δημοσιογράφων που απελευθερώθηκαν στην Συρία και στήριζαν τα τελευταία δυο χρόνια τους αντικαθεστωτικούς
. Οι ίδιοι σοκαρισμένοι δήλωσαν πως τα χημικά τα χρησιμοποίησαν οι αντάρτες και όχι το καθεστώς Άσαντ. Η Ρωσία ζήτησε επιτροπή να ελέγξει τα χημικά της Συρίας και αφού επιτευχθεί συμφωνία αυτά να παραδωθούν και να καταστραφούν. Σε διπλωματικό επίπεδο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχοντας την στήριξη της Κίνας φαίνεται ο,τι αποκαλύπτει το πραγματικό, αδίστακτο και υποκριτικό πρόσωπο των δυτικών συμμάχων που με πρόφαση τα χημικά που οι ίδιοι εφοδίασαν τους αντάρτες(σκάνδαλο Βρετανίας που αποκαλύφθηκε πρόσφατα) είναι έτοιμοι να επέμβουν στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας.

Όπως και στην Αραβική Άνοιξη για άλλη μια φορά η Δύση στηρίζει αντικαθεστωτικούς για να ανατρέψει καθεστώτα με γνώμονα τα συμφέροντά της και μόνο. Όπως έγινε με τον Μοαμέρ Καντάφι που επί χρόνια υπήρξε συμμαχός τους και ζήτησε να πληρώνεται το πετρέλαιο που διοχέτευε την Γαλλία και τις άλλες χώρες σε καθαρό χρυσό και όχι χρήματα, η κατάληξη και το τέλος του γνωστά σε όλους. Ο Μπιν Λάντεν σύμμαχος της Αμερικής στο Αφγανιστάν όταν πολεμούσε τους Ρώσσους με αμερικανικά αντιαρεπορικά και χρησιμοποιώντας της πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι φίλοι γίνανε εχθροί για τους υποκριτές δυτικούς όταν η σκακιέρα άλλαξε. Είναι εύκολο να βαφτίζουν τρομοκράτες τους άλλους όταν οι ίδιοι παίρνους εντολές από το Ισραηλινό λόμπυ που ελέγχει το Αμερικάνικο κοινοβούλιο. Τουρκία και Ισραήλ για τα δικά τους εδαφικά και πολιτικά συμφέροντα πιέζουν τις ΗΠΑ για την επέμβαση ενώ ο Ολάντ βλέπει την Συρία σαν μια λύση για την πεσμένη του δημοτικότητα και την ανύψωση του προφίλ της Γαλλίας στις διεθνείς κρίσεις και εξελίξεις. Αναρωτίεται κανείς γιατί οι φιλάνθρωποι της Δύσης επεμβένουν μόνο σε χώρες με πετρέλαιο και γεωστρατιγική θέση και όχι σε άλλες που επίσης δικτατορικές κυβερνήσεις σκοτώνουν τον λαό τους όπως σε καθεστώτα της Αφρικής. Εκεί όχι μόνο δεν επεμβένουν αλλά πουλάνε όπλα στις δυο πλευρές και πληροφορίες για να σκοτώνονται. Η υποκρισία στο μεγαλείο της λοιπόν από τους σκοταδιστές της Δύσης που στηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας που αποτελούν παρακλάδι της Αλ Κάιντα, τους ισλαμοφασίστες που σκότωναν χριστιανούς και σε βίντεο εκτελούν εν ψυχρώ αμάχους. Δικτάτορες που ανεβοκατεβαίνουν,μυστικά σχέδια,πράκτορες που βοηθούν την μια τον έναν και τον άλλον με την πάροδο των χρόνων και μπόλικο αίμα έχει να μας επιδείξει η εξωτερική πολιτική των Αμερικανών και των συμμάχων τους και απώλειες αμάχων πολιτών των ίδιων τους των χωρών που πληρώνουν με τρομοκρατικές επιθέσεις και αντίποινα την πολιτική των κυβερνήσεών τους. Ας είμαστε ρεαλιστές,κανένα τους δεν τους ενδιαφέρει για τους αμάχους του Ιράκ, της Αιγύπτου, της Συρίας κτλ, ακόμα και για τους ίδιους τους τους υπηκόους δεν ενδιαφέρονται πραγματικά.

Αυτήν την φορά όμως φαίνεται πως πέσανε σε τοίχο πάντως αφού οι πολίτες των κρατών τους σε συντρηπτική πλειοψηφία δεν επιθυμούν πολεμική επιχείρηση στην Συρία. Ακόμα και με τα σοκαριστικά βίντεο που παρουσίασαν οι δυτικοί χωρίς να φαίνεται ποιοι είναι θύτες και ποιοι τα θύματα προσπαθούν να κερδίσουν μια παρτίδα που διπλωματικά μοιάζει χαμένη. Αυτή είναι η ευκαιρία να ξεσκεπαστεί το πραγματικό πρόσωπο του ΟΗΕ και των χωρών που φέρουν τεράστιο μερίδιο στους πολέμους που έχουν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα και έχουν γεμίσει μισός χώρες που βασίζονται στον φανατικό ισλαμικό νόμο της τζιχάντ. Άραγε αντέχει η Αμερική και οι συμμαχοί, τοις προεκτάσεις ενός πολέμου που μπορεί να γενικευθεί και να οδηγήσουν Ρωσία και Κίνα να επέμβουν; Εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός τους... δεν είναι λίγα και τα 15 τρις δολλάρια που πλήρωσε η Κίνα για να εξαγοράσει το χρέος της Αμερικής και να την σώσει από οικονομικό κραχ. Σε περιόδους κρίσης οι πόλεμοι είναι το επακόλουθο έχει δείξει η ιστορία και τα αποτελέσματα καταστροφικά. Οι πολίτες των κρατών επιθυμούν ειρήνη, ας το λάβουν σοβαρά υπόψην οι κυβερνήσεις τους, οι οποίες ήδη έχουν δεχτεί τεράστιο διπλωματικό πλήγα στο θέμα της Συρίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΦΟΥΛΑΡΕΙ» Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΦΟΥΛΑΡΕΙ» Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ