2012-04-09 11:48:09
Φωτογραφία για Eadweard J. Muybridge - 182 Χρόνια από τη γέννηση του πρωτοπόρου της Φωτογραφίας και της Κινηματογραφικής Τέχνης.

Την 182η επέπτειο από τη γέννηση του Eadweard J. Muybridge, του διάσημου Βρετανού φωτογράφου, πρόδρομου του κινηματογράφου, τιμά σήμερα η Google με ειδικό«doodle».

Αυτό βασίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο του 19ου αιώνα, τη σύνθεση φωτογραφιών αλόγων κούρσας με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν σε κίνηση.

Ο Muybridge με τον κατάλληλο συνδυασμό και την εναλλαγή των φωτογραφιών από ένα άλογο που καλπάζει σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα, απέδιδε την αίσθηση της κίνησης.

Ο πρόδρομος της ταινίας του Muybridge «The Horse in Motion», αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών, που παρουσιάζεται στο δεύτερο και τρίτο βίντεο και δημιουργήθηκε με 24 κάμερες, που απεικόνισαν ένα άλογο που τρέχει.

Γεννημένος στο Κίνγκστον της Βρετανίας, στις 9 Απριλίου 1830, ο Muybridge, που είχε ολλανδικές ρίζες, μετανάστευσε στις ΗΠΑ και εργάστηκε στον εκδοτικό τομέα, πριν επιστρέψει στην Αγγλία. Η ανάρρωσή του από ένα ατύχημα που είχε στις ΗΠΑ, από μία ταχυδρομική άμαξα αποτέλεσε την αφορμή για περισσότερη ενασχόληση με την φωτογραφία.

Ο Βρετανός φωτογράφος, στα μέσα της δεκαετίας του 1860, επικεντρώθηκε στην αρχιτεκτονική τοπίου, πριν ασχοληθεί με την παραγωγή των φωτογραφιών του Yosemite National Park, που τον έκανε ιδιαίτερα διάσημο.

Το 1874 διώχθηκε, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε για τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του, αφού στην πραγματικότητα η δολοφονία αποτελούσε «άγραφο νόμο» για εκείνη την εποχή.

Tο 1880 ανακάλυψε την σύνθεσης της κίνησης με ένα σύστημα φωτογραφικών μηχανών, τις οποίες έστησε κατά μήκος ιπποδρόμου και κατέγραψε τις εικόνες ενός αλόγου που κάλπαζε. Έτσι, ανακάλυψε πως η σύνθεση και η εναλλαγή των μεμονωμένων φωτογραφιών σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα αποδίδουν την αίσθηση της κίνησης.

Επέστρεψε στη Βρετανία, όπου το Μάιο του 1904, πέθανε από καρδιακή προσβολή. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση της τελευταίας σειράς από δημοφιλή βιβλία με βάση τις εικόνες και την έρευνά του.

NewsRoom
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ