2012-04-09 11:42:05
Φωτογραφία για Το πρώτο Μεταπτυχιακό για Συγγραφείς Αστυνομικών Μυθιστορημάτων στην Βρετανία
της Καίτης Προδρόμου

Το πανεπιστήμιο City University London έχει ανακοινώσει για τον Σεπτέμβρη 2012 την έναρξη του πρώτου Βρετανικού μεταπτυχιακού αφιερωμένο στην συγγραφή αστυνομικών θρίλερ, ανταποκρινόμενο στην ζήτηση από τους φοιτητές και την αυξανόμενη δημοφιλία του είδους.

Η Αστυνομική λογοτεχνία (Crime fiction) είναι το δεύτερο κατά σειρά είδος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα δεδομένα του Nielsen Bookscan 2011, μετά την γενική λογοτεχνία, με πωλήσεις αξίας £87.6 εκατομμυρίων (€106.3 εκατομμύρια).

Το Crime Thriller Novels MA του πανεπιστημίου City θα είναι το πρώτο του είδους του στην Βρετανία που θα παρέχει την δυνατότητα στους φοιτητές να συγγράψουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα πλήρους μεγέθους, μαθαίνοντας παράλληλα τις συγκεκριμένες τεχνικές του είδους μέσω σειράς εργαστηρίων και σεμιναρίων από επαγγελματίες συγγραφείς.


Ο υπεύθυνος του προγράμματος Jonathan Myerson δήλωσε πως η αστυνομική λογοτεχνία είναι πραγματικά ένα μοναδικό είδος συγγραφής που κερδίζει όλο και περισσότερη λογοτεχνική αποδοχή.

«Η αστυνομική λογοτεχνία είναι ένα αυξανόμενα δημοφιλές είδος. Με συγγραφείς όπως τον Tom Rob Smith και τον A. D. Miller που έχουν πάρει θέση στις λίστες των βραβείων Man Booker, η λογοτεχνική αποδοχή του είδους ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Μπαίνουμε σε μια δεύτερη χρυσή εποχή της αστυνομικής λογοτεχνίας».

«Χτίζοντας πάνω στα ήδη υπάρχοντα μεταπτυχιακά προγράμματά μας πάνω στη Δημιουργική Γραφή, αναγνωρίζουμε πως υπήρχε ενδιαφέρον από τους φοιτητές στο να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες πάνω στο είδους της συγγραφής αστυνομικών μυθιστορημάτων. Με αυτό το νέο πρόγραμμα θα προσφέρουμε συγκεκριμένα μαθήματα με εκδοθείς συγγραφείς αστυνομικών θρίλερ. »

Το πρόγραμμα θα λάβει υπόψη όλες τις υποκατηγορίες του είδους, από τα αστυνομικά διηγήματα ως τα ψυχολογικά θρίλερ, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δομηθεί μια πειστική πλοκή, τι δημιουργεί αγωνία στις μέρες μας και νέους τρόπους αντιμετώπισης νέων εγκλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο νέο Crime Thriller Novels MA του πανεπιστημίου City University London: city.ac.uk/courses/postgraduate/creative-writing-novels
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ