2013-09-10 15:20:04
Φωτογραφία για Les Echos: Δεν γλιτώνουν οι Γάλλοι το φόρο του 75%
Ο πολυσυζητημένος συντελεστής φόρου 75% στα εισοδήματα, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, θα επιβληθεί μόνο για τα έτη 2013 και 2014, γράφει... η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση Ολάντ σκοπεύει να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή της και να υποχρεώσει τις εταιρείες, περιλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών ομάδων, να καταβάλουν το 75% των εσόδων τους, εάν αυτά ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η σχετική πρόταση του Γάλλου προέδρου είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από αθλητές, σταρ του κινηματογράφου ( με αποκορύφωμα την "επανάσταση" του Ζεράρ Ντεπαρτιέ) κι επιχειρηματίες, ενώ απορρίφθηκε από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Ωστόσο, ο Ολάντ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, καταθέτοντας μία τροπολογία που αφορά στη φορολόγηση περισσότερο των εταιρειών παρά των ατόμων και η οποία θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014.

Σύμφωνα με την Les Echos, ο φόρος- ο οποίος αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα στη Γαλλία- θα επιβληθεί απευθείας στις εταιρείες για τους εν λόγω «παχυλούς» μισθούς και θα αφορούν μόνο τα συγκεκριμένα δύο έτη.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ