2013-09-10 09:55:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Γλίτωσαν την κινητικότητα εφτά Δημοτικοί Aστυνομικοί
Επτά από τους συνολικά 49 δημοτικούς αστυνομικούς του Δήμου Πατρέων τη «γλίτωσαν» και δεν εντάσσονται στο μέτρο της κινητικότητας, καθώς πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τη Γνώμη, την Δευτέρα, εστάλη στους Δήμους η εγκύκλιος του Υπουργείου με τις συνολικές προϋποθέσεις αλλά και τις εξαιρέσεις για την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών. Έτσι πλην της γνωστής παραμέτρου εξαίρεσης της κατοχής μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, από την οποία ούτως ή αλλιώς θα γλίτωναν τέσσερις εργαζόμενοι, οριστικοποιήθηκαν και κάποια άλλα κριτήρια, εξαιτίας των οποίων «σώζονται» ακόμη τρεις υπάλληλοι.

Συνεπώς, οι επτά από τους 49 δημοτικούς αστυνομικούς, παραμένουν στο δυναμικό του Δήμου Πατρέων και μάλιστα, λόγω της τεχνογνωσίας τους, η δημοτική Αρχή προσανατολίζεται να τους απασχολήσει σε καίρια πόστα, ασκώντας τις αρμοδιότητες της δημοτικής Αστυνομίας που παραμένουν στους ΟΤΑ. Αν και η υπηρεσία της δημοτικής Αστυνομίας καταργείται οριστικά από τις 23 Σεπτεμβρίου, κάποιες αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία και κάποιες άλλες θα παραμείνουν στους Δήμους.

Μπορεί από τις 23 Σεπτεμβρίου και έπειτα να μην ξαναδούμε δημοτικούς αστυνομικούς στους δρόμους με μπλοκάκια, όμως οι υπηρεσίες που θα παρέχουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, σε διοικητικό, τουλάχιστον επίπεδο, θα έχουν άμεση σχέση με την εποπτεία ζωτικών θεμάτων, όπως η οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πάμε γερά Ελλαδάρα»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πάμε γερά Ελλαδάρα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ