2013-09-10 09:37:03
Φωτογραφία για «Για 30 χρόνια δεν μπορούσα να κάνω σeξ χωρίς να πάρω αλκooλ ή νaρκωτικά»
Ηταν εμβληματική φιγούρα στα 60ς, λόγω της ομορφιάς και της φωνής της που καθόρισε μια εποχή στον χώρο της μουσικής, έζησε άγριες ημέρες και μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τον Μικ Τζάγκερ. Μισό αιώνα αργότερα, η Μαριάν Φέιθφουλ αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα δεν της άρεσαν οι άνδρες, ούτε και το σεξ. Η Αγγλίδα τραγουδίστρια υπήρξε μια ιδανική... αυτοκαταστροφική ροκ εν ρολ περσόνα, ενώ η πτώση της συνέπεσε με το τέλος της «αθωότητας» της δεκαετίας του '60.

Η Φέιθφουλ, στα 66 της, μιλάει στο ντοκιμαντέρ «Who Do You Think You Are» του BBC1 (θα προβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου) για τον βιασμό της μητέρας της και της γιαγιάς της στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, σημειώνοντας ότι αυτό τη γέμισε με τρόμο για τους άνδρες που διήρκεσε για 30 και πλέον χρόνια.

Η μητέρα της Εβα φον Ζάχερ Μαζόχ, βαρόνη του Ερίσο, με καταγωγή από την Αυστρία, έπεσε θύμα φαντάρων του Κόκκινου Στρατού κατά την απελευθέρωση της Βιέννης από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1945.

«Επηρέασε δραματικά και τις δύο. Η γιαγιά μου εγκατέλειψε τον παππού μου που τη λάτρευε. Και η Εβα που ποτέ δεν το ξεπέρασε είχε μίσος για τους άνδρες. Αυτό το μίσος το πέρασε και σε μένα», λέει με εξομολογητικό ύφος στο ντοκιμαντέρ η Μαριάν Φέιθφουλ. «Μου πήρε χρόνια, έφθασα να γίνω 50 ετών, για να μπορέσω να κάνω σχέση και να ερωτευθώ και να μην πάρω ναρκωτικά ή να μεθύσω για να κάνω έρωτα», συνέχισε.

Μετά τον χωρισμό της με τον Μικ Τζάγκερ το 1970, η Φέιθφουλ βούτηξε στα ναρκωτικά όλη την επόμενη δεκαετία. Ο εθισμός της στην ηρωίνη ήταν τέτοιος που για δυο χρόνια κυκλοφορούσε σαν σκιά του εαυτού της στους δρόμους του Σόχο, υποφέροντας από εξάρτηση και ανορεξία. «Υποθέτω πως μεγάλη επίδραση στον ψυχισμό μου άσκησε η μητέρα μου και κυρίως η ασυνείδητη και ανομολόγητη απέχθεια για τους άνδρες», προσθέτει.

Και για τη σχέση της με τον Τζάγκερ λέει πως άρχισε όταν ακόμη ήταν παντρεμένη με τον πρώτο σύζυγό της Τζον Ντάνμπαρ. «Με αγάπησε και τον αγάπησα. Το 'σκασα όμως. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά ένιωθα ότι έπρεπε να συνεχίσω. Φυσικά και ήταν οδυνηρό και σκληρό, γιατί τον αγαπούσα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ