2013-09-10 00:48:19
Φωτογραφία για Weltbild: Δεν κινδυνεύει το οικονομικό μας μέλλον
Ο Weltbild, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους στη Γερμανία, διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο... το οικονομικό του μέλλον έχει τεθεί εν αμφιβόλω λόγω των διαφωνιών μεταξύ των ρωμαιοκαθολικών οργανώσεων στους οποίους ανήκει.

«Από την σκοπιά της διοίκησης του Weltbild, η επιβίωση της εταιρείας δεν διατρέχει επ' ουδενί κίνδυνο», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή ο Weltbild, ένας πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό εκδοτικός οίκος στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έγραψε, χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή, ότι οι τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν τον Weltbild προβαίνουν σε ενέργειες, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, κι ότι οι ενέργειες αυτές σημαίνουν πως η επιχείρηση ενδέχεται να βρεθεί στη δυσχερή θέση να αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Ο εκδοτικός οίκος Weltbild απασχολεί 6.800 εργαζομένους και έχει ετήσιες πωλήσεις 1,6 δισεκ. ευρώ, ένα ποσό που εξασφαλίζει μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών βιβλίων και οικιακών ειδών και μέσω της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Hugendubel, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Γερμανία.


Οι ιδιοκτήτες του Weltbild —12 ρωμαιοκαθολικές αρχιεπισκοπές, η σύνοδος των γερμανικών αρχιεπισκοπών και ο οργανισμός πρόνοιας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για τους Γερμανούς στρατιωτικούς— διαφωνούν έντονα για τη στρατηγική την οποία θεωρούν πως πρέπει να ακολουθήσει ο εκδοτικός οίκος επί σειρά ετών.

Πριν από δύο χρόνια, είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο ακόμη και να εκποιήσουν το κερδοσκοπικό τμήμα του οίκου, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν επειδή ο Weltbild κερδίζει χρήματα πωλώντας τίτλους ερωτικού περιεχομένου• αλλά η συμφωνία στην οποία φέρονταν να είχαν καταλήξει δεν προχώρησε.

Ο εκδοτικός οίκος Weltbild στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες του, πάντως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine περί του ότι προς το παρόν καταγράφει ζημίες, γεγονός το οποίο απέδωσε στην μεταστροφή του στο Διαδίκτυο.

«Οι εντατικές επενδύσεις στο ψηφιακό επιχειρείν θα αποφέρουν κέρδη αργότερα. Το να συρρικνώνεται ένα τμήμα της επιχείρησης και το να οικοδομείται ένα νέο τμήμα είναι μια τεράστια πρόκληση που απαιτεί τεράστια προσπάθεια», ανέφερε ο εκδοτικός οίκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ