2013-09-09 16:53:04
Φωτογραφία για «Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού»
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Υποστράτηγου Ανδρέα Παπαπαύλου, τόνισε πως στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Κύπρος, σε μια περίοδο.. ηθικού και κοινωνικού μαρασμού, η Εθνική Φρουρά, αλλά και το πολύτιμο προσωπικό της καλούνται να αντιτάξουν τα ψυχικά τους αποθέματα, τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό τους, για το συμφέρον της χώρας.

Η Εθνική Φρουρά τόνισε, καλείται μαζί με το λαό μας, να εργαστεί με προσήλωση προς υλοποίηση του μεγάλου στόχου της ανατροπής των τετελεσμένων της εισβολής και της επανένωσης της πατρίδας μας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη κατοχή και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από πλευράς Τουρκίας, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «παράλληλα, οι έντονες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ζυμώσεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, λαμβάνοντας υπόψη τις ενεργειακές εξελίξεις με την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναδεικνύουν το δυσανάλογο του γεωγραφικού μεγέθους της χώρας μας, αναβαθμισμένο ρόλο τον οποίο πρόκειται να διαδραματίσει».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ