2013-09-09 15:42:06
Φωτογραφία για Συγχωνεύονται κύρια και επικουρική σύνταξη
Τη συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης σηματοδοτεί η ενοποίηση του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών που ανακοίνωσε και επίσημα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας λίγες ημέρες πριν από... την έλευση της τρόικας και την καταγραφή της αδυναμίας εφαρμογής των συμφωνημένων.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες ενοποίησης – συγχώνευσης των Ταμείων και να «τρέξει» τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και παροχές, που αυτές συνεπάγονται. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε χθες, σε δήλωση σύμφωνα με την οποία το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες περικοπές. Είναι βέβαια πολύ προσεκτικός στην όποια διάψευση. Δεν διαψεύδει μειώσεις, δηλώνει όμως ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες. Άλλωστε, όλος ο σχεδιασμός για «συμμάζεμα» και περικοπές, απορρέει από παλαιότερες διατάξεις νόμων. Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε χθες, ότι «πέρα των ήδη προβλεπομένων υποχρεώσεων που απορρέουν από ψηφισμένους νόμους, καμία άλλη επιβάρυνση ούτε νέο μέτρο δεν επίκειται».


Αυτό βέβαια αφορά στον άμεσο σχεδιασμό, για το 2014. Γιατί σε δεύτερο χρόνο, στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στη βάση πάντα των ήδη ψηφισμένων διατάξεων. Προκειμένου δε, να «σκάσει» στα χέρια του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχεδιάζει τις νέες αυτές περικοπές μέσα από τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζονται, παράλληλα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Άλλωστε, είναι δημόσια καταγεγραμμένο πλέον, ότι νέα βοήθεια προς την Ελλάδα συνεπάγεται νέους όρους, όπως χαρακτηριστικά είπε την περασμένη Πέμπτη και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ