2013-09-09 15:27:03
Φωτογραφία για Φθινοπωρινό success story στον τουρισμό
Ο στόχος για τα 17 εκατομμύρια τουρίστες φέτος έχει ξεπεραστεί ήδη, ενώ ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι τουριστικά «λαμπρός».

Η απογείωση του ελληνικού τουρισμού οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες συγκεκριμένων περιοχών -όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Μεσσηνία, η Χαλκιδική- που διαφήμισαν συστηματικά και στοχευμένα το τουριστικό προϊόν. Η δυναμική των αφίξεων εξακολουθεί να είναι ισχυρή και τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς να συνεχίζουν να εμφανίζουν αξιοζήλευτες πληρότητες. Οπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο Σεπτέμβριος θα είναι ιδιαίτερα καλός και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ετσι ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας 2,522 εκατ. τουρίστες, όπως όλα δείχνουν φέτος οι αφίξεις θα είναι αυξημένες κατά 20%, δηλαδή μέσα σε όλα τα φετινά ρεκόρ του τουρισμού θα προστεθεί και αυτό του Σεπτεμβρίου με 3,026 εκατ. τουρίστες.


Ο αναβρασμός που επικρατεί στα παράλια της Βορείου Αφρικής και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία έχουν επιφέρει αλλαγές στα τουριστικά ρεύματα της Ανατολικής Μεσογείου, με ευνοημένους κυρίως τη χώρα μας και την Τουρκία.

Ο Σεπτέμβριος πάει για ρεκόρ, αυξημένες οι κρατήσεις μέχρι τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, οι αφίξεις θα υπερβούν τα 17,5 εκατομμύρια άτομα, ενώ τα έσοδα ενδεχομένως να προσεγγίσουν τα 11,5 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Σεπτέμβριο αναμένονται 500.000 περισσότεροι τουρίστες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η ισχυρή δυναμική των αφίξεων εξασφαλίζει στα ξενοδοχεία των δημοφιλέστερων προορισμών αξιοζήλευτες πληρότητες. Οπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, πέρα από έναν καλό Σεπτέμβρη αυξημένες για την εποχή αφίξεις αναμένονται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στα παράλια της Βόρειας Αφρικής και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία έχουν επιφέρει αλλαγές στα τουριστικά ρεύματα της Ανατολικής Μεσογείου. Οι tour operators ακυρώνουν ταξίδια στην Αίγυπτο, ενώ όσοι επιλέγουν τώρα προορισμό διακοπών για τους επόμενους μήνες και εξέταζαν την Αίγυπτο ως πρώτη επιλογή, προχωρούν σε αλλαγές σχεδίων.

Πλέον η Ελλάδα και η Τουρκία φαίνεται ότι αποτελούν τις πρώτες εναλλακτικές επιλογές και ήδη tour operators ευρωπαϊκών αγορών μεταφέρουν πτήσεις από την Αίγυπτο σε προορισμούς στις δύο χώρες, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι φέτος αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση για το επόμενο δίμηνο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον κρατήσεων μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ