2013-09-08 14:20:04
Φωτογραφία για Παρελθόν ο αιωνόβιος πλάτανος στην Π. Τσαλδάρη στην Πρέβεζα [video]
Παρελθόν αποτελεί πλέον ο πλάτανος στην Π. Τσαλδάρη στην Πρέβεζα, αφού από το πρωί συνεργεία του δήμου, έως και αυτήν την ώρα, εκτελούν εργασίες κοπής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο γεωπόνο του δήμου Πρέβεζας, που επιβλέπει στο σημείο, η απόφαση πάρθηκε μιας και ο πλάτανος αυτός εγκυμονούσε κινδύνους, αφού πολλά μεγάλα κλαδιά έχουν σαπίσει. Τόνισε δε, ότι η απόφαση κοπής λήφθηκε μετά και από την σχετική άδεια από το δασική υπηρεσία.

Η κοπή ξεκίνησε από ψηλά, προκειμένου να αφαιρεθούν τα κλαδιά που αποτελούσαν κίνδυνο και για τα διαμερίσματα διπλανής πολυκατοικίας, ενώ κατά την κοπή θα αποφασιστεί εάν αφαιρεθεί ολόκληρο το δέντρο ανάλογα με τον βαθμό που έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

Οι φωτό που ακολουθούν δείχνουν πως η ασθένεια έχει προσβάλει το δέντρο Να θυμίσουμε ότι πριν περίπου ένα χρόνο, ένα μεγάλο κλαδί είχε σπάσει και πέφτοντας στον δρόμο βρέθηκε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου σώθηκε από θαύμα, ενώ ζημιές είχε υποστεί και το περίπτερο που υπάρχει από κάτω, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.


Μάλιστα οι ρίζες από το δέντρο έχουν στην κυριολεξία σηκώσει όλο το πεζοδρόμιο στο σημείο, μαζί και το περίπτερο.

Η ιστορία αυτού του δέντρου ξεκινά πριν από περίπου 100 χρόνια, όταν ο σαμαράς που είχε κατάστημα στην γωνία, το είχε φυτέψει προκειμένου να κρατά δροσιά.

Δυστυχώς το γέρικο δέντρο μπορεί να άντεξε στο πέρασμα ενός αιώνα, αλλά δεν άντεξε στην ασθένεια που μαστίζει τα πλατάνια.

Έτσι σήμερα αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του, και αυτό που θα μείνει είναι στις μνήμες τον παλιότερων η ιστορία του pamepreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ